iPhone camera trouble (weird texture effect)

Discussion in 'iPhone Tips, Help and Troubleshooting' started by cantim, Dec 12, 2009.

  1. cantim macrumors newbie

    Joined:
    Dec 12, 2009
    #1
    Hey, i got a used iPhone 2g from a friend and i can only seem to take pictures with this kind of.. grainy texture? Is there anyway to get rid of this?

    much thanks!
     

    Attached Files:

  2. ste1164 macrumors 6502a

    ste1164

    Joined:
    Jan 4, 2009
    #2
    I have never seen this before. The camera could be faulty. Try and restore the phone in iTunes.
     
  3. cantim thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Dec 12, 2009
    #3
    Yea, I tried reformatting it and still the same problem =/
     
  4. kAoTiX macrumors 6502

    kAoTiX

    Joined:
    Oct 14, 2008
    Location:
    Midlands, UK
    #4
    I think you've been eating too many Oreo's, the picture looks fine to me!
    Just kidding.

    It could be the camera module itself within the phone. Is it a major problem if the camera is like that? You can probably have it repaired but in all honesty I wouldn't bother if you don't use the camera much. Looks kind of cool don't you think?
     
  5. cantim thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Dec 12, 2009
    #5
    Yea it is pretty cool, but it hinders the capability of apps like RedLaser. Meh I can live with it I guess.
     
  6. kAoTiX macrumors 6502

    kAoTiX

    Joined:
    Oct 14, 2008
    Location:
    Midlands, UK
    #6
    Find a local repair shop that does iPhone repairs and get a quote for replacing the camera module. It is a straight swap, they literally just plug into a connector on the main board and that's it.

    If possible, have them do it while you're there and try a new one in it to see if it fixes the problem. If not, you clearly won't need the new camera module.
    I'd do this myself but I don't know where you are. I've done this before with various other parts where someone brought in a device and I hooked up a new digitizer or LCD just to verify that was the problem so they weren't getting ripped off.

    Good luck
     

Share This Page