iPhone + EDGE

Discussion in 'iPhone' started by Myles123, Sep 26, 2007.

  1. Myles123 macrumors newbie

    Joined:
    Sep 14, 2007
    #1
    Wow!!!

    First, I don't have a DATA plan with Rogers. I have only signed a 3 years contract with them in October 2006 (phone+voice mail). I have tried these setting:


    APN: internet.com
    Username: wap@rogers.com
    Password: guest

    Edge is working. Will I get charged. I should not be charged since I did bond with a data plan right?

    How can this work?
     
  2. shrewsburywolf macrumors regular

    shrewsburywolf

    Joined:
    Sep 21, 2007
    #2
    3 year contract!!! Jesus is that normal in Canada?
     
  3. plinden macrumors 68040

    plinden

    Joined:
    Apr 8, 2004
    #3
    So you're using an unlocked iPhone? Right?

    Data plans usually allow you unlimited (unless you're UKian) data access, and if you don't have a data plan, you will be charged per kB, depending on your plan. I would take a look at your contract details if I were you.
     
  4. Myles123 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Sep 14, 2007
    #4
    Yes, I have an unlocked iPhone. Ok ,better be safe than sorry I guess.
     
  5. ivi7 macrumors 6502a

    ivi7

    Joined:
    Sep 17, 2007
    #5
    I think they would probably charge if you use their edge.
     
  6. Myles123 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Sep 14, 2007
    #6
    It still works, enven if I use

    APN: internet.com
    Username: guest instead of WAP@ROGERS.CA
    Password: guest

    I would have tought that username was important...
     
  7. TurboSC macrumors 65816

    TurboSC

    Joined:
    Aug 4, 2007
    Location:
    California
    #7
    I guess you'll find out when you get your bill ;) Nothing in this world is free.
     
  8. kdarling macrumors demi-god

    kdarling

    Joined:
    Jun 9, 2007
    Location:
    Cabin by a lake
    #8
    If you use their EDGE, it'll be charged to your phone.

    Go to their website and look at the rates:

    Pay-per-use at 5¢/KB ($50 per MB !!!) unless you add a plan like $5 for 5 MB or whatever.

    Sign up now or stop using EDGE !!!!

    Luck!
     
  9. Canuck4 macrumors 6502a

    Canuck4

    Joined:
    Jul 31, 2007
    #9
    Dude they'll charge you 3 arms and 5 legs.
    They'll know they usage its from your phone/account.
    Even if you dont have a data plan they'll bill you for all that.
    And you know the rates they charge, good luck.
    If I was you I'd call them up to add a data plan or not use edge at all.
     
  10. Myles123 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Sep 14, 2007
    #10
    That's what I will do tomorrow morning...BTW Edge is tuned off...
     
  11. Canuck4 macrumors 6502a

    Canuck4

    Joined:
    Jul 31, 2007
    #11
    Good move, how much you think you used up since the unlock?
     
  12. plinden macrumors 68040

    plinden

    Joined:
    Apr 8, 2004
    #12
    The OP should go to Settings/Usage and see what the EDGE network data says.

    Mine is 62MB down and 8MB up, in three weeks, so if I didn't have a data plan, I'd owe $3500.
     
  13. Myles123 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Sep 14, 2007
    #13
    one 1MB ...
     
  14. Canuck4 macrumors 6502a

    Canuck4

    Joined:
    Jul 31, 2007
  15. EvryDayImShufln macrumors 65816

    EvryDayImShufln

    Joined:
    Sep 18, 2006
    #15
    Same thing happened to me a few years ago when I didn't realize how ridiculously expensive data plans were. I called and they didnt want to refund me my money unfortunately, but it was only 20$ for me.
     
  16. Myles123 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Sep 14, 2007
    #16
    Hehe I know I know! $50 is $50 but I'M glad I asked and didn't end with a $35,000 bill :eek:
     
  17. anfield11 macrumors regular

    Joined:
    Sep 13, 2007
    #17
    If you're with Rogers what kind of plan do you have for this and what does it cost?
     
  18. Myles123 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Sep 14, 2007
    #18
    I don't really need data plan. All I need is an Internet plan. However, Rogers max out Internet plan is for a 10MB. Another option is with Bell. Bell offers 1GB and unlimited internet access. Is 1GB/month enough for internet browsing...
     
  19. Canuck4 macrumors 6502a

    Canuck4

    Joined:
    Jul 31, 2007
    #19
    I hear that, good thing you caught it early.
    Some guy racked up over $1000 in data while roaming to Mexico :D

     

Share This Page