Iphone looping and computer won't recognize

Discussion in 'Jailbreaks and iOS Hacks' started by davegl, Apr 30, 2012.

  1. davegl, Apr 30, 2012
    Last edited: Apr 30, 2012

    davegl macrumors newbie

    Joined:
    Apr 30, 2012
    #1
    So, my iPhone has a tethered jailbrake on 5.1 with redsn0w. Yesterday my phones battery died. Usually when this happens I have to plug it into the computer and boot it with redsn0w. It still charges in the wall, but when I plug it into the computer, it does not charge and I get the error 'usb device not recognized'. I've tried putting it into DFU and that does nothing, it just starts up the device and keeps looping. What can I do? I'll do anything just to use my phone.
     
  2. eclipse01 macrumors 68020

    eclipse01

    Joined:
    May 16, 2011
    Location:
    Eau Claire, WI
    #2
    so you have tried booting from the wall?
     
  3. davegl thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Apr 30, 2012
    #3
    [/COLOR]
    I have tried booting from the wall. It just keeps looping
     
  4. Kyotoma macrumors 68000

    Kyotoma

    Joined:
    Nov 11, 2010
    Location:
    Carnegie and Ontario
  5. davegl thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Apr 30, 2012
    #5
    I tried to put into DFU but it just keeps looping.
     
  6. Kyotoma macrumors 68000

    Kyotoma

    Joined:
    Nov 11, 2010
    Location:
    Carnegie and Ontario
    #6
    Then you're probably mis-stepping and actually putting it into recovery.
     
  7. davegl thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Apr 30, 2012
    #7
    I tried putting into DFU through the steps in redsn0w and nothing even happens on my phone. The computer just continues to say 'usb device not recognized'
     
  8. Kyotoma macrumors 68000

    Kyotoma

    Joined:
    Nov 11, 2010
    Location:
    Carnegie and Ontario
    #8
    Clear your hosts file and update iTunes and/or reinstall iTunes. Make sure your computer is up to date.
     
  9. davegl thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Apr 30, 2012
    #9
    everything is up to date. It's doing the same thing on multiple computers
     
  10. j4l macrumors member

    Joined:
    Apr 23, 2012
    #10
    Had a simular problem a while ago - i tried a number of things without any success, but by removing the logic board off the battery for couple of mins and re-fitting it and then do a clean restore & re-jailbreak - hopefully will do the trick, worked wonders for me at that time..
     
  11. davegl thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Apr 30, 2012
    #11
    Just did that. Still looping and still unrecognized by the computer
     
  12. ZCherub macrumors 6502a

    ZCherub

    Joined:
    Jul 7, 2010
    Location:
    GA, USA
    #12
    Just because I honestly don't know - how would he do this if his phone is stuck in a loop and won't enter DFU?

    ----------

    Since nobody else has said it, have you tried rebooting while holding the volume up button to boot into safe mode?

    You said that you've reinstalled Redsn0w - does selecting the option to kick the device out of recovery do anything?

    Let us know how it goes...
     
  13. j4l macrumors member

    Joined:
    Apr 23, 2012
    #13
    Could be software problem. What else u could try is restore to official 4.1 firmware & see if the problem is still there..
     
  14. davegl thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Apr 30, 2012
    #14
    I just tried booting while holding the volume up button and it still boots up into the loop. I even held it for several minutes.

    I do have redsn0w, and i just tried the recovery fix option, but that first requires me to be in DFU mode, which does not work.

    I don't understand why my phone is doing this. It won't even charge in the computer for some reason. I wasn't able to find anyone with the same problem.
     
  15. ZCherub macrumors 6502a

    ZCherub

    Joined:
    Jul 7, 2010
    Location:
    GA, USA
    #15
    A shot in the dark, but you might try a different data cable. Sounds too simple, but you never know... Good luck, and let us know when you make progress on it!
     
  16. davegl thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Apr 30, 2012
    #16
    did that too...no luck
     
  17. ZCherub macrumors 6502a

    ZCherub

    Joined:
    Jul 7, 2010
    Location:
    GA, USA
    #17
    Wow... That's not good. Can you take it to a 3rd party repair shop and make sure your home/power buttons are working correctly? It would be odd timing for one of them to give up just as the power dies and prevent DFU from being attainable, but this is obviously an odd situation - so maybe it's worth a shot...
     
  18. davegl thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Apr 30, 2012
    #18
    Well I know both buttons are working correctly because that is how I am able to turn the phone on and off. Something I recently noticed was that when it is plugged in the phone isn't able to remain off. When I hold both buttons to turn the device off, it shuts off, but the second I let go it reboots into its loop.
     

Share This Page