iPhone losing wi-fi connectivity

Discussion in 'iPhone Tips, Help and Troubleshooting' started by papasken, Jan 9, 2013.

  1. papasken macrumors newbie

    Joined:
    Aug 16, 2012
    #1
    I have an iPhone 4GS which has worked fine for ten months or so. Recently howevery, it has began losing its ability to find or connect to wi-fi.

    If I switch the phone off or reset the network settings, the phone will find my wi-fi and connect first time but after ten minutes or so it loses it and when I browse connections there are none to be found, despite the fact there are at least 9 within the vicinity of my house which can usually be seen ok.

    Anyone any ideas on how to resolve or is it a hardware issue?
     
  2. sagar4995 macrumors 6502a

    sagar4995

    Joined:
    Aug 11, 2012
    Location:
    Dubai, UAE
    #2
    what iOS version are you on. i believe that ios 6.0.2 fixes some wifi issues being faced by few users. incase you are not on 6.0.2, u might wanna upgrade. if you're on that already, then im not sure... :(
     
  3. papasken thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Aug 16, 2012
    #3
    I have 6.0.1 and if I check for update it says I have latest version?
     
  4. sagar4995 macrumors 6502a

    sagar4995

    Joined:
    Aug 11, 2012
    Location:
    Dubai, UAE
    #4
    ah that explains it! 6.0.2 update was specifically for users who were having wifi problems. so you will need to upgrade. however im not sure why you're not able to upgrade. try doing the upgrade from your PC/laptop via itunes. i'm guessing you were trying an OTA update?

    But on the flipside, some users even reported that after upgrading to 6.0.2, their battery got messed and isin't lasting as long as it should. that's basically why i never upgraded.
     
  5. papasken thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Aug 16, 2012
    #5
    Thanks

    I will give it a try. Many thanks for your help. If this fails I will be at Apple Store Genius Bar on Saturday:)
     
  6. papasken thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Aug 16, 2012
    #6

    Just read that 6.0.2 is for iPhone 5 owners only. The bug fix appears to affect only iPhone 5 so I am guessing I have a different issue
     
  7. papasken thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Aug 16, 2012
    #7
    Damn - lost wi-fi altogether now. The option to turn it on has gone!

    Hardware?
     
  8. sagar4995 macrumors 6502a

    sagar4995

    Joined:
    Aug 11, 2012
    Location:
    Dubai, UAE
    #8
    Any chance u can post a screenshot of ur wifi screen...?
     
  9. Applejuiced macrumors Westmere

    Applejuiced

    Joined:
    Apr 16, 2008
    Location:
    At the iPhone hacks section.
    #9
    It's prob a hardware issue.
    And 6.0.2 is only for the iPhone 5.
    And there's no such model as iPhone 4gs.
     
  10. papasken thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Aug 16, 2012
    #10

    Back to factory defaults and its the same. Works for around 2 minutes.

    I know but wouldnt matter anyway :(

    Typo and I am a plonker

    Hate having faulty gadgets

    Thanks to all that helped today
     

Share This Page