iPhone users in India - Airtel Carrier Settings LTE issue

Discussion in 'iPhone' started by wannabelean, Feb 3, 2014.

  1. wannabelean macrumors 6502

    Joined:
    Mar 18, 2009
    #1
    I was repeatedly getting the update carrier settings prompt and finally hit update and now I see that I cant go back to non 3G mode aka EDGE mode. 3G always has more call drops and kills the battery sooner than EDGE mode for me and I would like to downgrade. Do anybody know how I can do this? I dont know why Airtel is talking about LTE when they cant even get their 3G services right.
     
  2. 869639 macrumors 6502

    Joined:
    Jan 2, 2014
    Location:
    Earth
    #2
    I don't think you have any option without jailbreaking -- Installing SB Settings [unless its been updated as I have not used it since june 2013] - It was the only option here in north america to turn off 3G.

    I feel bad for you as India has the poorest networks in the world, the companies / government has not put any resources towards building evolving networks for the past 10years, 2G/EDGE is the absolute best service offered in 2014 in India.

    I was there for a couple months recently and it was a sad situation with 3G...I used Reliance in my area as that was the only 3G available [the experience was poor as the phone would loose service in my pocket and in village areas....at times even on the highway....only in major cities I got 3G. Airtel 2G was great as it offered fast speeds for a 2G network and a stronger signal than its competitors [no 3G was available anywhere in Punjab]

    Sad they are giving LTE settings to their iPhones when their 3G is not even readily available throughout all of India.
     
  3. rit macrumors member

    Joined:
    Mar 1, 2012
    #3
    Hi
    Could you get the solution to this problem? Yet?
     
  4. wannabelean thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Mar 18, 2009
  5. karan.k macrumors member

    Joined:
    Sep 22, 2013
    #5
    You need to jailbreak first and delete a file in the carrier folder. That's how I got back the 3G toggle
     
  6. wannabelean thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Mar 18, 2009
    #6
    yeah? more detailed instructions please. Thanks
     

Share This Page