iphone VS UConnect (jeeps built in handsfree) AHHHH HELP!!

Discussion in 'iPhone Tips, Help and Troubleshooting' started by zipper1022, Aug 27, 2008.

  1. zipper1022 macrumors regular

    Joined:
    Oct 13, 2006
    Location:
    Long Island, NY/ Boston, MA
    #1
    im about to lose it...

    I just spent 30 minutes talking to my 07 Jeep Commanders Uconnect prompt attempting to get my Iphone connected and it just wont work!!!

    it says its paired but it just doesnt work at all... Is there anyone else with this problem?

    Its a 2g iphone with the latest firmware, Just activated it today...

    Help ME
     
  2. Locoboof macrumors 65816

    Locoboof

    Joined:
    Jun 8, 2008
    Location:
    Bay Area,Cali
    #2
    you need to explain more, once u go threw all the prompts and it says paired and your iPhone is showing connected what's the problem? I have the first iphoe with my 2007 Chrysler 300c and it worked great.....and thE same with my new 3g
     
  3. zipper1022 thread starter macrumors regular

    Joined:
    Oct 13, 2006
    Location:
    Long Island, NY/ Boston, MA
    #3
    it says "pairing complete" or something along those lines, then the it beeps. The iPhone is showing that it is paired with source "UConnect" but the bluetooth symbol isnt filled in black, its still grey.

    When i make calls it doesn't go through Uconnect, and when i try to make a call directly using Uconnect using th command "call" or "dial" it says phone not available.

    ive tried to connect it like 5 times, i tried using different 4 digit password, i even deleted all the phones out of my Uconnect just to avoid any confusion and it still doesn't work
     
  4. devzero macrumors newbie

    Joined:
    Sep 4, 2008
    #4
    Yup. Happens on most uConnect system post-2007 with the 2.0x FW on either 2G or 3G-- pair but no happiness. Owners with a MyGig radio have been able to download radio FW updates which fixed apple's screw-ups during the 1.x releases.

    For a while Apple was blaiming uConnect, saying that their advanced technology was too good for the uConnect hardware. Of course, that was BS, as it was their FW that caused the issue. As or right now, it's kind of like "we know there is an issue. when we feel that you deserve to have your phone work correctly, we'll grace you with the fix".

    BTW: I've read that the 2.01 and 2.02 FW updates have fixed bluetooth problems with BMW handsfree systems. As one poster on the Apple support forum said "I guess there are more BMW's in the Apple lot than Chryslers". One a related note, what's the difference between a BMW driver and a porcupine? Porcupines have their pricks on the outside.
     

Share This Page