IPhone wireless

Discussion in 'iPhone Tips, Help and Troubleshooting' started by sosok, Dec 12, 2010.

  1. sosok macrumors newbie

    Joined:
    Dec 12, 2010
    #1
    Hi everybody :)
    Sorry if this is a stupid question, or it was answered before, but I have never had an iphone and I am totally ignorant about it.
    I am planning on having an iphone 4 bought in Italy and that would be factory unlocked. My question is: will I be able to use it just wireless here in the US without a sim card in it?
    Thanks for any help :)
     
  2. PsstGreek macrumors 68040

    PsstGreek

    Joined:
    Oct 21, 2010
    Location:
    Tampa Bay
    #2
    You mean just like an iPod Touch without any cell service and the ability to connect to wifi? Then, yes.
     
  3. sosok thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Dec 12, 2010
  4. PsstGreek macrumors 68040

    PsstGreek

    Joined:
    Oct 21, 2010
    Location:
    Tampa Bay
    #4
    No problem:apple:
     
  5. sosok thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Dec 12, 2010
    #5
    Hi all!
    So I got my factory unlocked iphone but I don't know what to do about it.
    How can I by-pass the "insert your sim card" message and be able to connect to wi-fi, use the camera, play music etc. etc. just like an ipod?
    I do not have a micro sim card to put in it and I don't need phone service.
    Please help!!
     
  6. Applejuiced macrumors Westmere

    Applejuiced

    Joined:
    Apr 16, 2008
    Location:
    At the iPhone hacks section.
    #6
    Just find any GSM sim card and trim it down to microsim size.
    Even if its an old or inactive sim it will activate an i4 thats factory unlocked and will let you into the homescreen.
    You just gotta plug it to itunes with a sim inside.
    It didnt come with any microsim at all?
     
  7. sosok thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Dec 12, 2010
    #7
    No, it came with no microsim. I tried to trim and insert an old inactive sim card, plug it to itunes but it made no difference... still "no sim card installed..." message. :confused:
     
  8. Applejuiced macrumors Westmere

    Applejuiced

    Joined:
    Apr 16, 2008
    Location:
    At the iPhone hacks section.
    #8
    If it said no Sim installed then you didnt trim it right.
    Follow these:
    http://crave.cnet.co.uk/mobiles/iphone-4-and-ipad-micro-sim-diy-trim-your-sim-49306016/
    http://www.techradar.com/news/computing/apple/how-to-make-your-own-ipad-or-iphone-4-micro-sim-681020
    http://lifehacker.com/5532554/trim-a-sim-card-into-a-microsim-for-ipads-and-other-devices
     
  9. sosok thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Dec 12, 2010
    #9
    I guess I will have to get a new sim and try again. Thank you for now :)
     
  10. Applejuiced macrumors Westmere

    Applejuiced

    Joined:
    Apr 16, 2008
    Location:
    At the iPhone hacks section.
    #10
    Welcome, hope it works out.
    It is a pain but once you get it right it will activate and let you in.
     

Share This Page