ipod 3g issues

Discussion in 'iPod' started by masterjedi73, Jul 11, 2007.

  1. masterjedi73 macrumors 6502

    masterjedi73

    Joined:
    Jan 12, 2004
    #1
    I've got a 10 GB 3g ipod and I'm having some issues with it. When I turn it on, I get the dead battery icon. When I try to charge it through the plug, all I see is the apple icon. When I connect it via firewire to my mac, all I get is the apple icon. It never appears in my mac, either. Any ideas?
     
  2. masterjedi73 thread starter macrumors 6502

    masterjedi73

    Joined:
    Jan 12, 2004
  3. Le Big Mac macrumors 68020

    Le Big Mac

    Joined:
    Jan 7, 2003
    Location:
    Washington, DC
    #3
    have you tried resetting it?
     
  4. masterjedi73 thread starter macrumors 6502

    masterjedi73

    Joined:
    Jan 12, 2004
    #4
    I've been through the 5 Rs already.
     
  5. Redline13 macrumors 6502

    Joined:
    Feb 20, 2004
    #5
    Are you still on the original battery? It may finally have given up the ghost. They are inexpensive and pretty easy to replace. I purchased a replacement off of eBay that came with the tools to open my iPod. I think it was $12.
     
  6. mkrishnan Moderator emeritus

    mkrishnan

    Joined:
    Jan 9, 2004
    Location:
    Grand Rapids, MI, USA
    #6
    I've had some issues before which required me to use target disk mode, etc, to get Disk Utility to see the iPod, so that it can repair / reformat it. Then you can restore it. If the battery is still able to hold charge, that might be worth trying.
     
  7. masterjedi73 thread starter macrumors 6502

    masterjedi73

    Joined:
    Jan 12, 2004
    #7
    I just tried that, but upon restarting my mac all I saw was a big yellow icon moving across my screen for several minutes. Should I let it go longer?
     

Share This Page