iPod iPod Nano (1st Gen) Turn On Troubles

YoNeX

macrumors regular
Original poster
Apr 29, 2005
141
0
Sometimes when I grab to get my Nano (fully charged), it has troubles turning on. I have to plug it into the computer to start it up, and get the Apple logo before it starts up. Any reasons for the cause of this?
 

YoNeX

macrumors regular
Original poster
Apr 29, 2005
141
0
Un-hold the Nano. Try to start it up by holding down the Play button, doesn't turn on. It only turns on when I plug it into a computer.
 

Abstract

macrumors Penryn
Dec 27, 2002
24,418
124
Location Location Location
YoNeX said:
Sometimes when I grab to get my Nano (fully charged), it has troubles turning on. I have to plug it into the computer to start it up, and get the Apple logo before it starts up. Any reasons for the cause of this?
My 4G iPod (black and white screen, but with click wheel) has had this issue for the past 2 years and 3 months. :p

Yeah, very annoying. Basically, I can't turn it on if I haven't used it for awhile. Say I charge it for 3 days without using it. If I try to use it, it won't turn on regardless of all the little tricks people use to turn it on. I know people here would tell me to do the things I was already aware of, so I never even bothered posting the problem here and decided to just deal with it. :eek:

However, once I plug it into a wall socket or my computer, even if it's only for less than 1 second, it's fine. And if I turn it on the next day, it's still fine. It's only an issue if I leave it unused for 3-4 days or more. :rolleyes:

Once that Red Nano comes out in Australia, I might get it. That, or just a 2 GB grey iPod Nano (ie: the poor boy "ghetto" one)
 

YoNeX

macrumors regular
Original poster
Apr 29, 2005
141
0
Abstract said:
My 4G iPod (black and white screen, but with click wheel) has had this issue for the past 2 years and 3 months. :p

Yeah, very annoying. Basically, I can't turn it on if I haven't used it for awhile. Say I charge it for 3 days without using it. If I try to use it, it won't turn on regardless of all the little tricks people use to turn it on. I know people here would tell me to do the things I was already aware of, so I never even bothered posting the problem here and decided to just deal with it. :eek:

However, once I plug it into a wall socket or my computer, even if it's only for less than 1 second, it's fine. And if I turn it on the next day, it's still fine. It's only an issue if I leave it unused for 3-4 days or more. :rolleyes:

Once that Red Nano comes out in Australia, I might get it. That, or just a 2 GB grey iPod Nano (ie: the poor boy "ghetto" one)
The issue with mine is, its usually for a couple of hours. Usually, I charge my Nano during the day. Unplug it, then grab it in the morning. Then I have issues starting it up. So guess I'm out of luck. :(
 
Register on MacRumors! This sidebar will go away, and you'll see fewer ads.