iPod Syncing Problems

Discussion in 'iPod' started by Roguepirate, Jul 5, 2007.

  1. Roguepirate macrumors member

    Joined:
    Jun 11, 2007
    #1
    I have a 5th gen 80gb ipod video, itunes 7.3, SR MBP
    sometimes when i connect my ipod to my macbook my macbook doesn't see the ipod. The ipod will show the "do not disconnect" screen for a second or two then go back to the menu screen. However after i reset the ipod and reconnect it, then the macbook will recognize the ipod and i can continue like normal.

    Is this a common problem or is it just the ipod i have? This so far has happened about once every 5 syncs.

    Thanks for any help anybody can offer
     
  2. iBookG4user macrumors 604

    iBookG4user

    Joined:
    Jun 27, 2006
    Location:
    Seattle, WA
    #2
    Does the iPod show up in Disk Utility when it doesn't sync?
     
  3. Roguepirate thread starter macrumors member

    Joined:
    Jun 11, 2007
    #3
    nope it doesn't show up.
     
  4. iBookG4user macrumors 604

    iBookG4user

    Joined:
    Jun 27, 2006
    Location:
    Seattle, WA
    #4
    Hmm, it may be unlikely to be the cause, but have you tried a different cable? And have you tried restoring the iPod?
     
  5. eluk macrumors 6502a

    eluk

    Joined:
    Dec 14, 2006
    Location:
    East London, UK
    #5
    Even a different USB to eliminate a faulty one.
     
  6. Roguepirate thread starter macrumors member

    Joined:
    Jun 11, 2007
    #6
    I'll try that when i get home, but i doubt it is the problem because after i reset the ipod, it'll sync without a problem using the same cable and usb port.
     
  7. reubs macrumors 68000

    Joined:
    Jun 22, 2006
    #7
    I have this same problem, and I'm trying to troubleshoot it myself. I sync every day or two, so sometimes I sync it right up with the iPod powered off. I'm thinking that might be the problem, but I haven't completely verified it.
     
  8. phillipjfry macrumors 6502a

    phillipjfry

    Joined:
    Dec 12, 2006
    Location:
    Peace in Plainfield
    #8
    Same here, iPod isnt showing up in iTunes, but it shows up on my desktop.
    I am going to try and reboot to see if that fixes the issue :confused:

    EDIT: I restarted iTunes and the iPod came right up no problem. Hmm I wonder if it has anything to do with the .10 patch that's suppose to improve how OSX handles usb devices :p

    EDIT EDIT: Sorry, I think I might have been describing a different problem?
     
  9. Roguepirate thread starter macrumors member

    Joined:
    Jun 11, 2007
    #9
    I tried plugging into the other USB port and it worked fine. Weird that it didn't work in the other one. I had my wireless mouse plugged into the port that didn't work for the ipod and it was fine before and after i tried plugging in the ipod. Perhaps OSX did not disconnect the mouse yet when i tried to plug in the ipod, i need to experiment some more. Thanks for the heads up on using a different USB.
     

Share This Page