iPod Touch "your location could not be determined"

Discussion in 'iPod touch' started by s0nginmyheart, Nov 7, 2011.

  1. s0nginmyheart macrumors newbie

    Joined:
    Jan 2, 2010
    Location:
    Chicago & Los Angeles
    #1
    Hi All,

    I noticed recently that my ipod touch is not using location services properly (it does not update my location and shows that I am at "home" even when I am at work miles away or at any other location).

    I went in to Settings > General > Location Services and toggled the on/off switch to no avail.

    I also went in to the Maps app to try and refresh my location but I get the message: "Your location could not be determined"

    I am using an iPod Touch (1st gen I believe)
    Version 3.1.3 (7E18)

    Any help is most appreciated
     
  2. quasinormal macrumors 6502a

    Joined:
    Oct 26, 2007
    Location:
    Sydney, Australia.
    #2
    Live in a sparsely populated area? You do realise that google maps workS in the touch by referring to wifi signals in your local area, that are on its database?
     
  3. s0nginmyheart thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jan 2, 2010
    Location:
    Chicago & Los Angeles
    #3
    No, I live in downtown Chicago - my ipod touch apps have always updated their location whether I was at home, work, or a friend's house. It has NOT been updating the last few days...
     
  4. macingman macrumors 68020

    macingman

    Joined:
    Jan 2, 2011
    #4
    Are you connecting to a wifi network?
     
  5. s0nginmyheart thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jan 2, 2010
    Location:
    Chicago & Los Angeles
    #5
    Yes I am. Again, I've always used a wi-fi connection whether it be at home, at work, or at someone else's house... no problems until about a day or two ago that I noticed this
     
  6. s0nginmyheart thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jan 2, 2010
    Location:
    Chicago & Los Angeles
    #6
    Also - I just hopped on my iPAD and the location services are not working on that either? It shows I'm 5,000 miles away from where I am? Can't get a proper location --- is this a bug that has yet to be addressed???
     
  7. Jonasgold macrumors member

    Joined:
    Mar 16, 2011
    #7
    Only 3G devices(iPhone & iPad 3G) have real GPS chips.
    iTouces & wifi-only pads work with pseudo location services based on wifi.
     
  8. s0nginmyheart thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jan 2, 2010
    Location:
    Chicago & Los Angeles
    #8
    It just doesn't make sense to me. All this time it was working fine (via Wi-Fi) but now the Ipod touch can't update location? There has to be a solution... ?!

    (Btw, the ipad started working properly last night)
     

Share This Page