Is anyone else having issues installing and launching native apps?

Discussion in 'Apple Watch' started by lewisd25, Sep 21, 2015.

  1. lewisd25 macrumors 6502a

    Joined:
    Jul 6, 2007
    #1
    I've updated to watchOS 2.0, and the two native apps I've downloaded (Dark Sky and PCalc) seem to take forever installing onto the watch. I've power cycled the phone and watch, and I still have the same issue...
     
  2. Bbqthis macrumors 6502a

    Bbqthis

    Joined:
    Apr 12, 2015
    Location:
    Bay Area, CA
    #2
    I've installed 2 native apps and neither launch. They just spin indefinitely.
     
  3. sumsingwong macrumors 6502

    sumsingwong

    Joined:
    Dec 15, 2012
    #3
    My Dark Sky was spinning as well but it eventually worked. A lot faster now. Updates make be a little slower on the watch compared to the iphone.
     
  4. yoheywut macrumors member

    Joined:
    Apr 22, 2015
    #4
    Yes! I'm having the exact same issue with my watch. Dark Sky, E-Trade, City Mapper etc. all apps that were just updated with Watch OS 2 support with native apps all can't open. Holding off on a restore, as it's a pain and like you said it may not fix it. Wonder what's going on. I was jailbroken on 8.4 a few weeks ago...
     
  5. lewisd25 thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Jul 6, 2007
  6. mario-64 macrumors regular

    Joined:
    Jun 23, 2012
    #6
    You mean repair or re-pair?
     
  7. Mr.C, Sep 21, 2015
    Last edited: Sep 21, 2015

    Mr.C macrumors 601

    Joined:
    Apr 3, 2011
    Location:
    London, UK.
    #7
    I'm not sure which of my others are native apps but both Dark Sky and City Mapper open fine for me.

    Edit: I take that back. My apps hadn't been updated. I just updated them and I'm having the same issue.
     
  8. lewisd25 thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Jul 6, 2007
    #8
    Un-pair the watch, then re-pair it. It is amazing what a difference a hyphen makes.
     
  9. Bbqthis macrumors 6502a

    Bbqthis

    Joined:
    Apr 12, 2015
    Location:
    Bay Area, CA
    #9
    I re-paired my watch and still cannot get a single native app to launch.
     
  10. bslay88 macrumors newbie

    Joined:
    Aug 5, 2015
    Location:
    Washington, DC
    #10
    Did you re-pair it from backup or start fresh? I tried re-pairing from backup earlier and still cannot get any native apps to load.
     
  11. mario-64 macrumors regular

    Joined:
    Jun 23, 2012
    #11
    Great thank you. This fixed my issue as well
     
  12. Mr.C macrumors 601

    Joined:
    Apr 3, 2011
    Location:
    London, UK.
    #12
    I just turned off and then turned on the location service and they worked after that. Un-pairing and pairing the watch is a hassle.
     

Share This Page