Is it possible to Replace RAM slot on

Discussion in 'MacBook Pro' started by BeeAnt, Aug 9, 2011.

  1. BeeAnt macrumors newbie

    Joined:
    Apr 18, 2005
    #1
    I had constant freezes on my Macbook Pro 2010 before.

    I went to Genius Bar three times, and I got lucky on my third time cos the real culprit has been found out.

    It is the lower RAM SO-DIMM slot. So for now, I can only use one slot and fill it with 4GB. It is ok for a while, but I still want to use the second slot.

    So, I am wondering if I can replace only the SO-DIMM slot rather than replacing the entire Logic Board which cost like $500 USD.

    Thank you
     
  2. miles01110 macrumors Core

    miles01110

    Joined:
    Jul 24, 2006
    Location:
    The Ivory Tower (I'm not coming down)
    #2
    No. If you have Applecare, you should be able to get your logic board replaced for free if you can reproduce the problem consistently in front of a Genius.
     
  3. BeeAnt thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Apr 18, 2005
    #3
    thank you for your response

    i just realize how useful Apple Care is when my MacBook Pro got broken...
    and it was just about few weeks after it got broken..

    so I cannot repair it for free :(
     
  4. jaqueh macrumors member

    Joined:
    Apr 17, 2012
    #4
    same thing is happening to me, did you ever figure out what you were able to do?
     
  5. yusukeaoki macrumors 68030

    yusukeaoki

    Joined:
    Mar 22, 2011
    Location:
    Tokyo, Japan
    #5
    I would just sell that machine a bit cheap and buy a new one.
    Or get it replaced for couple hundred bucks.
     

Share This Page