is my firewire 400 port fried?

Discussion in 'MacBook Pro' started by phishymike, Apr 24, 2011.

  1. phishymike macrumors newbie

    Joined:
    Jan 26, 2011
    #1
    I have a 2007 MBP with FW 400 and FW 800 ports. I just got a FW audio interface with a 6 to 6 pin firewire cable, and it doesn't work. While troubleshooting, in system profiler under hardware, under firewire, it only says

    FireWire Bus:

    Maximum Speed: Up to 800 Mb/sec

    Should there be another listing for the 400 port? If my 400 port is fried it's not a big deal, i'll just pick up a 6 to 9 pin firewire cable and use that... but I'd like to know... thanks
     
  2. phishymike thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jan 26, 2011
    #2
    maybe somebody with both firewire ports working can post what it says under system profiler for their firewire?
     
  3. iBookG4user macrumors 604

    iBookG4user

    Joined:
    Jun 27, 2006
    Location:
    Seattle, WA
    #3
    On my early 2008 MacBook Pro that has both 400 and 800 it says Maximum Speed: Up to 800 Mb/sec. And my FireWire port is not fried as I am currently using it with 3 external hard drives.
     
  4. phishymike thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jan 26, 2011
    #4
    ok, thanks for your help. that narrows my problem down
     
  5. iBookG4user macrumors 604

    iBookG4user

    Joined:
    Jun 27, 2006
    Location:
    Seattle, WA
    #5
    I'd check to see if it works with a different cable, I've had some troublesome FireWire 400 cables in the past.
     
  6. hehe299792458 macrumors 6502a

    hehe299792458

    Joined:
    Dec 13, 2008
    #6
    you can use the firewire 800 port with previous firewire ports (e.g. 400)
     
  7. phishymike thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jan 26, 2011
    #7
    The cable is brand new, this problem occurred as soon as I took the cable out of the packaging
     

Share This Page