Resolved Is my MBP Dual or Quad Core? I'm confused.

Discussion in 'MacBook Pro' started by ddeadserious, Apr 14, 2011.

  1. ddeadserious, Apr 14, 2011
    Last edited: Apr 14, 2011

    ddeadserious macrumors 6502a

    ddeadserious

    Joined:
    Jul 28, 2008
    Location:
    Plymouth, MI
    #1
    Bought a 2.66 i7 MBP off craigslist(just purchased in January '11 with 3 years Applecare. got a great deal, but that's beside the point.)

    By all of my research, the i7 2.66(620M) is a dual core processor. I purchased this knowing that - figured it'd be an upgrade to my 2.26 C2D regardless.

    Oddly though(and this is what I'm confused about). In Activity Monitor and iStat Menu, it shows four bars/sections being monitored.

    Any idea why? Seems strange to me.
     
  2. mulo macrumors 68020

    mulo

    Joined:
    Aug 22, 2010
    Location:
    Behind you
    #2
    two threads pr. core (hyperthreading) my quadcore shows eight :)
     
  3. ddeadserious thread starter macrumors 6502a

    ddeadserious

    Joined:
    Jul 28, 2008
    Location:
    Plymouth, MI
    #3
    Ahhh Alright. Thanks! Guess I'm behind on my technology...
     
  4. hammie14 macrumors regular

    hammie14

    Joined:
    Mar 18, 2010
    Location:
    London, UK
    #4
    My quad core only shows one :confused:
     
  5. squeakr macrumors 68000

    squeakr

    Joined:
    Apr 22, 2010
    #5
    In Activity Monitor it only shows one, unless you go to Window>Floating CPU Window> select somethig other than none and then it shows the multiples.
    In iStat it will show all of the threads/ cores (shoud be 8 for a quad) once the settings are chosen.
     

Share This Page