Is there a capture card built into the Mac?

Discussion in 'Mac Basics and Help' started by ikermalli, Feb 8, 2009.

  1. ikermalli macrumors 6502a

    Joined:
    Aug 9, 2008
    #1
    Hey all,

    Someone I played with on Xbox Live told me that there is a capture card built in to macs, is that true? But they said there is no sound. How would I do that?
     
  2. Tallest Skil macrumors P6

    Tallest Skil

    Joined:
    Aug 13, 2006
    Location:
    1 Geostationary Tower Plaza
    #2
    For... television? No, there isn't. You will have to buy a dongle.
     
  3. McGiord macrumors 601

    McGiord

    Joined:
    Oct 5, 2003
    Location:
    Dark Castle
    #3
    You can capture any video via firewire.
    I have no idea about the xbox, but from my DVR I can capture the video using a firewire cable and the Firewire SDK that it's free to download from :apple: website.
     
  4. BlueRevolution macrumors 603

    BlueRevolution

    Joined:
    Jul 26, 2004
    Location:
    Montreal, QC
    #4
    McGiord, could you elaborate a bit on that, and maybe provide a link to this SDK? I don't know what you're talking about. :confused:
     
  5. ikermalli thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Aug 9, 2008
    #5
    No, not for TV, for xbox 360. How would I get the video on my TV and macbook through firewire? Would it be USB on one side and firewire 400 on the other?
     
  6. Darwin macrumors 65816

    Darwin

    Joined:
    Jun 2, 2003
    Location:
    round the corner
    #6
    You will still require some form of dongle dongle to capture and view the video coming from your Xbox.
     
  7. ikermalli thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Aug 9, 2008
    #7
  8. ravenvii macrumors 604

    ravenvii

    Joined:
    Mar 17, 2004
    Location:
    Melenkurion Skyweir
    #8
  9. patrick0brien macrumors 68040

    patrick0brien

    Joined:
    Oct 24, 2002
    Location:
    The West Loop
    #9
    Most camcorders made since, oh, 1998 have FireWire (in Sony's case - iLink) out. Meaning you can use the camera as an AD/DA converter to do what you need. If you have one of these cameras, you could save some $$
     
  10. MSD401 macrumors 6502

    MSD401

    Joined:
    Oct 18, 2006
    Location:
    Ogden, UT
    #10
    Firewire SDK?....link...or explanation please...
     

Share This Page