Is there an effective way to MERGE iPhoto library with Aperture?

Discussion in 'Digital Photography' started by Freida, Jun 12, 2012.

  1. Freida macrumors 65816

    Joined:
    Oct 22, 2010
    #1
    Hello guys,

    with the latest update of aperture its now very easy to switch between libraries but I have recently switched from iPhoto to Aperture and I would like to know if there is a way to merge it without the import function.
    The reason why I am hesitant about the import is the fact that I don't have the HDD space so I simply can't import it and then delete the old one so I was wondering if there is a merge option that would just simply take the iPhoto library and physically move it to Aperture library so I can then ignore iPhoto completely.

    Any ideas?
    Thanks in advance
     
  2. Prodo123 macrumors 68020

    Prodo123

    Joined:
    Nov 18, 2010
    #2
    Import one of the libraries into another in Aperture.
    Done.
     
  3. Macman45 macrumors demi-god

    Macman45

    Joined:
    Jul 29, 2011
    Location:
    Somewhere Back In The Long Ago
    #3
    I don't use iPhoto....Don't really know why I bother updating it really, because it's there I guess. Aperture isn't perfect, but it can be tamed. I'm fortunate enough to have ample storage space....( well for now anyway) I haven't had a chance to organise my library's yet....I had just clean installed Lion on my IMac prior to last nights WWDC. All my library and archive material is currently residing on my Pegasus R4, but I'm going to try a more disciplined approach to Aperture libraries.

    If I hadn't had a major argument with Adobe a good few years back I would probably use LR but thats a Differnt story.
     
  4. acearchie macrumors 68040

    acearchie

    Joined:
    Jan 15, 2006
    #4
    In the latest updates iPhone and Aperture use the same library and therefore any changes made in Aperture will then be visible in iPhoto and vica versa.

    Check software update!
     
  5. driftless macrumors demi-god

    driftless

    Joined:
    Sep 2, 2011
    Location:
    Chicago-area
    #5
    Yup! Now my wife can use iPhoto while I use Aperture
     
  6. Freida thread starter macrumors 65816

    Joined:
    Oct 22, 2010
    #6
    That won't work as i don't have the storage on the HDD that it needs as the import copies it rather than merging :(
     
  7. Freida thread starter macrumors 65816

    Joined:
    Oct 22, 2010
    #7
    Here is a trick question for you guys which I don't understand.

    iPhoto library 140GB.
    I have cleared 160GB in order to do the import.
    When I go to Aperture to import it it tells me that I need 330GB.

    Why does it need so much more when iPhoto library is only 140GB?

    What am I missing here please?
     
  8. grillface macrumors newbie

    Joined:
    Mar 7, 2011
    #8
    I have the same issue and I'd love to get some answers. Why does my ~60GB iPhoto library require me to have ~550GB free to do a merge? (By the way, my HDD is only 500GB, so figure that one out).
     

Share This Page