Is this normal?

Discussion in 'MacBook Pro' started by emilioestevez, Dec 8, 2015.

  1. emilioestevez Suspended

    emilioestevez

    Joined:
    Aug 25, 2015
    #1
    [​IMG]

    On most screenshots, I see people's drives labeled Macintosh HD twice. Check yours in case you don't know what I mean. I can't seem to rename the upper drive to match.
     
  2. keysofanxiety macrumors 604

    keysofanxiety

    Joined:
    Nov 23, 2011
    #2
    You can't rename the upper drive, as that's the actual drive rather than the volume.

    It's not an issue if they're not named Macintosh HD. Sometimes they are. Sometimes they aren't. :)
     
  3. snaky69 macrumors 603

    Joined:
    Mar 14, 2008
    #3
    You do know you can take a screenshot instead of a picture of your screen, right? The function is built right in.

    With that said, everything looks normal there.
     
  4. redheeler macrumors 603

    redheeler

    Joined:
    Oct 17, 2014
    #4
    It's only labeled "Macintosh HD" twice when Core Storage is enabled, and no longer so in the El Capitan Disk Utility. You have nothing to worry about.
     
  5. Weaselboy Moderator

    Weaselboy

    Staff Member

    Joined:
    Jan 23, 2005
    Location:
    California
    #5
    You are fine... like redheeler mentioned, the Macs you see that double entry on are newer Mac portables that have had either Yosemite or El Capitan installed. It will also show that on any Mac that has had FileVault2 drive encryption enabled.
     

Share This Page