Is this the proper guide I should follow?

Discussion in 'Jailbreaks and iOS Hacks' started by jdminpdx, Apr 5, 2011.

  1. jdminpdx macrumors 6502

    Joined:
    Sep 28, 2010
    #1
    Wirelessly posted (Mozilla/5.0 (iPhone; U; CPU iPhone OS 4_0 like Mac OS X; en-us) AppleWebKit/532.9 (KHTML, like Gecko) Version/4.0.5 Mobile/8A293 Safari/6531.22.7)

    Pardon my nooby-ness. MuscleNerd just mentioned via twitter that the 4.3.1 ultrasn0w has been tweaked and should be good to go now.

    For those that don't know, I am using my iPhone 4 on tmobile (4.0/01.59).

    I am going to attempt the pwnagetool found here:

    http://www.iclarified.com/entry/index.php?enid=14572

    Is this the one to go with to keep my baseband and move up to 4.3.1?

    ;)
     
  2. jdminpdx thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Sep 28, 2010
    #2
    Wirelessly posted (Mozilla/5.0 (iPhone; U; CPU iPhone OS 4_0 like Mac OS X; en-us) AppleWebKit/532.9 (KHTML, like Gecko) Version/4.0.5 Mobile/8A293 Safari/6531.22.7)

    Sorry I'm being so paranoid. If I go the wrong route then I'm out a phone and I don't want to go the gevey sim route :)
     
  3. scirica macrumors 68020

    scirica

    Joined:
    May 13, 2008
    Location:
    Dallas, TX
    #3
    If you're on a Mac, that's the one! It won't let you update the baseband so stop worrying!
     
  4. jdminpdx thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Sep 28, 2010
    #4
    Wirelessly posted (Mozilla/5.0 (iPhone; U; CPU iPhone OS 4_0 like Mac OS X; en-us) AppleWebKit/532.9 (KHTML, like Gecko) Version/4.0.5 Mobile/8A293 Safari/6531.22.7)

    Thanks man. I've got my beer and here I go!
     
  5. Benji222 macrumors 65816

    Benji222

    Joined:
    Dec 21, 2009
    Location:
    So Cal
    #5
    isnt the newest ultrasnow not out yet!?
    they just said they made progress i thought?
     
  6. Crystal-RX macrumors 68030

    Crystal-RX

    Joined:
    Dec 22, 2008
    Location:
    Seattle, WA USA
    #6
    OP has the 01.59 baseband.
     
  7. jdminpdx thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Sep 28, 2010
    #7
    Sorry to get you hopes up! :)

    As for Pwnage, it worked great and I am now jailbroken with 4.3.1 and my original baseband. However the unlock is not being so friendly...
     
  8. Crystal-RX macrumors 68030

    Crystal-RX

    Joined:
    Dec 22, 2008
    Location:
    Seattle, WA USA
    #8
    What do you mean?

    Just install Ultrasn0w from Cydia as well as Ultrasn0w fixer 4.3.1. Also, if you are with T-Mobile, then to make sure disable the 3G.
     
  9. Asuran macrumors newbie

    Joined:
    Apr 5, 2011
    #9
    I thought devs are still currently working on Ultrasn0w for unlock, and possbily fix for the battery issue too for people running old BB 1.59
     
  10. Crystal-RX macrumors 68030

    Crystal-RX

    Joined:
    Dec 22, 2008
    Location:
    Seattle, WA USA
    #10
  11. jdminpdx thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Sep 28, 2010
    #11
  12. Asuran macrumors newbie

    Joined:
    Apr 5, 2011
    #12
  13. jdminpdx thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Sep 28, 2010
    #13
    According to MuscleNerd, its going to be a fix and bypasses the unlock part
     
  14. jdminpdx thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Sep 28, 2010
  15. scirica macrumors 68020

    scirica

    Joined:
    May 13, 2008
    Location:
    Dallas, TX
    #15
    Congrats!
     
  16. jdminpdx thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Sep 28, 2010
    #16
    Thank you! Many many thanks to you guys who have helped me out and provided great information. It really calmed my nerves! lol.

    4.3.1 is a very nice improvement over 4.0 and I myself have now saved the blobs for future reference. Best of luck to everyone!
     
  17. Crystal-RX macrumors 68030

    Crystal-RX

    Joined:
    Dec 22, 2008
    Location:
    Seattle, WA USA
    #17
    Congrats! glad it works out for you.
     
  18. eastercat macrumors 68040

    eastercat

    Joined:
    Mar 3, 2008
    Location:
    PDX
    #18
  19. MaxBurn macrumors 65816

    MaxBurn

    Joined:
    Nov 25, 2010
    #19
    Nice, this is about one of the last things i was waiting for. I saw that tweet today too and was excited.
     
  20. jdminpdx thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Sep 28, 2010
    #20
    UPDATE!

    It did fix the issue of giving me no carrier name and no data HOWEVER, the signal bar is locked at 1 bar at all times. It never changes. I live in an area that is a bit sketchy signal wise so I went out for a drive and hit up a local cell tower. It never once changed. It still remains at 1 bar.

    Oh well, I will keep an eye out and see what the dev team releases. This works for now
     

Share This Page