Is your restore from iPhone 5S onto iPhone 6 working?

Discussion in 'iPhone' started by powerbook911, Sep 19, 2014.

  1. powerbook911 macrumors 68040

    powerbook911

    Joined:
    Mar 15, 2005
    #1
    The first time I tried to restore my iPhone 5S backup from this morning to my iPhone 6, it nearly finished and then failed. It said that it might not be a compatible iPhone to restore it from?

    Has anyone successfully restored from iPhone 5S to your new 6?
     
  2. RKilbane20 macrumors 6502a

    Joined:
    Jun 9, 2009
  3. same0717 macrumors member

    Joined:
    Sep 18, 2013
    Location:
    NJ, USA
    #3
    Are you trying to restore via iTunes or iCloud ?
     
  4. powerbook911 thread starter macrumors 68040

    powerbook911

    Joined:
    Mar 15, 2005
    #4
    I am trying to restore via iTunes.
     
  5. golfdude macrumors regular

    Joined:
    Aug 5, 2005
    #5
    Shouldn't matter but was your iPhone 5s backed up on IOS8?
     
  6. powerbook911 thread starter macrumors 68040

    powerbook911

    Joined:
    Mar 15, 2005
    #6
    Yes it was. I backed it up again, fresh clean backup, so I'm going to try again now.
     
  7. mlsusa macrumors regular

    Joined:
    Sep 17, 2012
    #7
    Trying to restore using iTunes from a backup I made from my 5 and also seeing problems.

    First the restore only seems to bring over settings from the old phone. I then need to do a sync with iTunes to bring over music, photos, videos, apps, etc so that I have the actual stuff I want in my phone.

    It's during the sync the restore fails. When it's copying apps to the new phone it hangs. I've tried several times and it gets stuck at some random app so it doesn't look like something's corrupted.

    This isn't how I remember restores from backup used to be. I could've sworn after it was done the phone was just the same as it was. I haven't done this in a while and when I did it was always for the same exact phone. So maybe a restore to a new phone works differently or I'm not remembering right.

    Looks like I'll have to set it up as new. I know there's quite a few that prefer to do it this way when they get their new phone but I'd rather set it up the same as my old. That way I don't have to painstakingly transfer over what I want in the phone. Oh well.
     
  8. YakkoW macrumors newbie

    Joined:
    Jul 30, 2012
    #8
    Having the same problem with a restore from my 5S.
     
  9. mlsusa macrumors regular

    Joined:
    Sep 17, 2012
    #9
    People seem to think this is due to a large number of people downloading apps from the cloud and overloading the servers. I'm inclined to believe them. I'm not having issues copying data stored locally on my Mac to the phone.

    The related thread: http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=1782741
     

Share This Page