Issues with Cinema 30 using the Mini DisplayPort to Dual-Link DVI Adapter

Discussion in 'Mac Accessories' started by Vedhead, Feb 23, 2009.

  1. Vedhead macrumors member

    Vedhead

    Joined:
    Jan 13, 2008
    #1
    Hi, I have a new MacBook Pro with Miniport connected to a Cinema 30 using the Mini DisplayPort to Dual-Link DVI Adapter. I upgraded from the previous version of the Macbook Pro w/built-in DVI and never had a problem.

    From the moment I started using this new miniport adapter with the Cinema 30, I noticed intermittent graphic anomalies. Most of the time, discolored lines will start rapidly popping in and out across the screen - especially noticeable with dark backgrounds. Here are a couple of quick videos that visualize the problem.

    Video 1 - http://is.gd/krM6

    Video 2 - http://is.gd/krLT

    I'm also experiencing issues with the cursor randomly jumping across the screen.

    It's isolated to the 30 cinema and the adapter. The Macbook Pro works fine when connected tot he new 24" LED Cinema.

    Any advice on what to do? Is it a faulty adapter? Is there a SW/Firmware upgrade?

    Thank you!

    http://store.apple.com/us/product/M...&fnode=MTY1NDA5OQ&mco=MjkyNjI0Mg&s=topSellers

    (this is for a friend, so ignore my computer config in my signature)
     
  2. Vedhead thread starter macrumors member

    Vedhead

    Joined:
    Jan 13, 2008
    #3
  3. Vedhead thread starter macrumors member

    Vedhead

    Joined:
    Jan 13, 2008
    #4
    Looks like all the firmware updates had already been installed and the issues are still occurring...

    think it's just a bad adapter?
     
  4. Thiol macrumors 6502a

    Thiol

    Joined:
    Jan 26, 2008
    #5

Share This Page