Issues with embedded video in Safari

Discussion in 'macOS' started by nope7308, Dec 15, 2011.

  1. nope7308
    Expand Collapse
    macrumors 65816

    nope7308

    Joined:
    Oct 6, 2008
    Location:
    Ontario, Canada
    #1
    For whatever reason, I cannot watch embedded videos on some websites. For instance, I cannot watch any videos on globeandmail.com, or cbc.ca. When I attempt to play the video, it perpetually "loads". Curiously, I have no issues watching embedded videos on other websites (e.g., Antiques Roadshow [don't laugh]).

    I'm running SL with full updates, Safari 5.1.2, and I have repeatedly deleted/reinstalled the most recent version of Flash. I've also disabled/deleted all ad-blocking extensions, but I still can't watch any video on either of those websites. What gives?

    It's beyond frustrating... any ideas?
     
  2. GGJstudios
    Expand Collapse
    macrumors Westmere

    GGJstudios

    Joined:
    May 16, 2008
    #2
    I tried globeandmail.com with all extensions, adblockers, flash-blockers, pop-up blockers disabled and got the same results... no video. It could simply be an issue with the site, and not your browser.
     
  3. nope7308
    Expand Collapse
    thread starter macrumors 65816

    nope7308

    Joined:
    Oct 6, 2008
    Location:
    Ontario, Canada
    #3
    Hmm, what about cbc.ca/thenational?

    I used to be able to watch video on that website, but then it abruptly stopped working. When I view the video requirements on globeandmail.com, it says the following:

    On Macintosh (OS X):
    Safari 4.x -- the latest version
    Opera 10.x -- the latest version
    Firefox 3.x -- the latest version


    To my knowledge, I definitely meet the minimum requirements. So, what gives?
     
  4. GGJstudios
    Expand Collapse
    macrumors Westmere

    GGJstudios

    Joined:
    May 16, 2008
    #4
    Same story. You might try another browser.
     
  5. Edd.Turner
    Expand Collapse
    macrumors newbie

    Joined:
    Dec 16, 2011
    #5
    Same here…

    On Safari 5.1.2, Snow Leopard, all patches and updates, no Flash Blockers (and only suddenly, since yesterday morning when I last synced my iPhone).

    Flash does work in Shiira, but who wants to change browsers?
     
  6. Edd.Turner
    Expand Collapse
    macrumors newbie

    Joined:
    Dec 16, 2011
    #6
    At the risk of sounding useful…

    The issue is not present in a guest account, nor when booting in safe mode (hold shift at the chime). This suggests a conflict/what used to be an 'extensions' issue.

    Am now about to re-boot into normal mode and will report back.
     
  7. Edd.Turner
    Expand Collapse
    macrumors newbie

    Joined:
    Dec 16, 2011
    #7
    And it worked!

    So, anyone suffering this issue could do worse than trying a safe boot.

    HTH.
     
  8. noxid101
    Expand Collapse
    macrumors newbie

    Joined:
    Mar 1, 2012
    #8
    This worked for me.

    Go to Safari Preferences>Security>Enable Extensions

    This made some embedded videos re-appear. So now I can see all videos on all websites.

    Let me know if this helps.

    Dylan

    ----------

    Go to Safari Preferences>Security>Enable Extensions

    This worked for me let me know if this helps you.

     

Share This Page