Issues with external display

Discussion in 'iMac' started by qoncept, Apr 19, 2013.

  1. qoncept macrumors newbie

    Joined:
    Feb 4, 2009
    #1
    I have a new 27" iMac with a Dell U2713HM external display connected with this dual link DVI to Thunderbolt adapter. I have a couple problems.

    There's a purple line along the left of the screen when running at 2560x1440. At other resolutions it disappears.

    More importantly... after the iMac has turned off the screens due to inactivity, when I touch the mouse and they come back on, the Dell apparently comes on slower so everything that was on that screen moves to the other. The display then comes on and the resolution is something ridiculously low until I unplug the Thunderbolt adapter and plug it back in.

    I'm guessing the problem is that adapter but I'd like someone to tell me that before I buy another. I've already spent $30 on a HDMI adapter only to find out it doesn't support my resolution and then $80 on this one.
     
  2. qoncept thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Feb 4, 2009
    #2
    The answer: the U2713HM has a displayport. I'm an idiot buying that adapter.
     
  3. Apple fanboy macrumors P6

    Apple fanboy

    Joined:
    Feb 21, 2012
    Location:
    Behind the Lens, UK
    #3
    Well at least you figured it out!
     
  4. DUCKofD3ATH Suspended

    DUCKofD3ATH

    Joined:
    Jun 6, 2005
    Location:
    Universe 0 Timeline
    #4
    You mean the display already has a built-in Thunderbolt port?
     
  5. rkaufmann87 macrumors 68000

    rkaufmann87

    Joined:
    Dec 17, 2009
    Location:
    Folsom, CA
    #5
    No the external display does not have Thunderbolt.
     

Share This Page