Issues with my iPhone 7 plus black

Discussion in 'iPhone' started by im-MAC-ulate, Oct 11, 2016.

  1. im-MAC-ulate macrumors member

    Joined:
    Oct 3, 2011
    #1
    Hey guys, so I got my verizon iPhone 7 plus in black from the Apple store 5 days after launch. I love the phone however there are a handful of issues that keep happening and I don't know if this is normal or if I should try and get my phone swapped for a replacement.

    1) At random times about once or twice a week, I will be using my phone and all of a sudden it will give me the spinning wheel thing like it's going to shut down. Instead, it closes whatever I had open and locks itself to make me type in my passcode/fingerprint again.

    2) Every so often (1x a day max) my phone will freeze up when I'm using it and nothing I click will react to my touch, and even pressing the home button to get out of the app I'm in won't work, even though the vibration from clicking the home button still works. I literally have to force restart and then it'll be fine again.

    3) Just yesterday I got a call on my phone and I couldn't answer it, I kept clicking the accept button however it did not register my press on the screen, so I missed the call and had to re-dial it.

    What do you guys think I should do? :) thanks for your help in advance.
     
  2. wepiii macrumors 6502a

    Joined:
    Sep 22, 2012
  3. Low country macrumors 6502

    Joined:
    Feb 6, 2016
    Location:
    South Carolina
    #3
    all of iOS 9 & 10 is a mess
     
  4. BrickbookPro macrumors regular

    Joined:
    Jul 26, 2011
    #4
    It's because the phone is black. Trade it for a gray one.
     
  5. ASUgrad1999 macrumors regular

    ASUgrad1999

    Joined:
    Mar 13, 2012
    Location:
    Gilbert, AZ
    #5
    I just had this very thing happen today! It's only happened to be once though. JB 7+ 256
     
  6. Duncanator macrumors 6502

    Duncanator

    Joined:
    Jun 30, 2016
    #6
    My wife had it happen to her Rose Gold iPhone 7 today. The vibration of the home button still worked but the home button did not perform an action. Ended up turning her phone off and it was fine. I told her to let me know if it continues to do it and if so I am going to contact Apple for a replacement.
     
  7. C DM macrumors Westmere

    Joined:
    Oct 17, 2011
    #7
    That's why so many people have been doing just fine with those versions.
     
  8. Relentless Power macrumors Core

    Relentless Power

    Joined:
    Jul 12, 2016
    #8
    The messages on IOS 10 is wonky and to Androidish looking. Not liking it. The messages also have this bloated appeal, where at least in iOS 9, it was Somewhat more discreet.
     
  9. Low country macrumors 6502

    Joined:
    Feb 6, 2016
    Location:
    South Carolina
    #9
    Agreed
    --- Post Merged, Oct 11, 2016 ---
    I think it was iOS 6...maybe iOS 7 that was my favorite. But it is getting very Androidish and busy lately. One thing I cannot STAND are the animations when going to/from the lock screen. We have two choices, a fade in/out blur or the other one (no name for it) that makes me dizzy just looking at it. Why can we not have instant on/off?
     
  10. Danjrel macrumors regular

    Joined:
    Oct 5, 2016
    #10

    Cliff notes!!! Not reading all that lol
     
  11. im-MAC-ulate thread starter macrumors member

    Joined:
    Oct 3, 2011
  12. Ds6778 macrumors 6502a

    Ds6778

    Joined:
    Sep 9, 2016
    #12
    Unfortunately, your phone is fine... this is Tims Apple where features>implementation. My phone does the EXACT same things as yours. I've had the camera app cause a springboard crash several times. Hopefully future updates will increase performance on the "fastest" phone on the planet.
     
  13. Thor_1 macrumors 6502a

    Joined:
    Sep 18, 2016
    Location:
    Texas
    #13
    Try a restore and backup. If it continues try a restore with no backup. Finally, return.
     
  14. fraile macrumors member

    fraile

    Joined:
    Oct 1, 2016
    #14
    I'm experiencing the first two issues as well on my 256 JB + (not that the colour matters). I think there was another thread about the first issue apparently being fixed in the next update.
     
  15. Ds6778 macrumors 6502a

    Ds6778

    Joined:
    Sep 9, 2016
    #15
    Returning won't fix anything.
     
  16. Thor_1 macrumors 6502a

    Joined:
    Sep 18, 2016
    Location:
    Texas
    #16
    Why not? People return these things for being the wrong color. If the OP can show them it is not working they should exchange.
     
  17. Ds6778 macrumors 6502a

    Ds6778

    Joined:
    Sep 9, 2016
    #17
    The problem is, most of his issues are software related... has nothing to do with a "defective device." AKA ****** software optimization by Apple.
     
  18. wepiii macrumors 6502a

    Joined:
    Sep 22, 2012
    #18
    still haven't stated what version of iOS you are on
     
  19. Ds6778 macrumors 6502a

    Ds6778

    Joined:
    Sep 9, 2016
    #19
    What's that have to do with anything? I have two 7 pluses, one on 10.02 and one on 10.1b3 all the same
     
  20. pjfan macrumors regular

    Joined:
    May 24, 2009
    Location:
    Columbus OH
    #20
    I haven't heard of those issues in the masses, so my knee jerk would be to return it. I personally do not expect an iPhone to behave the way you explained... Android, that's exactly the nuances I experienced, and opted to leave.
     
  21. wepiii macrumors 6502a

    Joined:
    Sep 22, 2012
    #21
    Are you serious? For software related issues, it normally helps to know what version of the software someone is running to rule things out....

    By your logic, iOS 10 is the same as iOS 1.0.
    --- Post Merged, Oct 13, 2016 ---
    Not to mention, what he describes, I definitely experienced on 10.0.1, the version the phone shipped with. So, he could try updating to the lastest software if he is in fact on 10.0.1
     
  22. dmillar74 macrumors regular

    Joined:
    Apr 22, 2011
    Location:
    Livonia, Michigan
    #22
    Your number 1 issue I've had happen a good dozen or so times since I got the phone. Mine is a 7 Plus 128. Just yesterday I was taking a bunch of pictures at work with my phone and it started the spinning wheel like it was shutting down (had 70% battery left).
     

Share This Page