issues with nMP

Discussion in 'Mac Pro' started by teagls, Dec 21, 2015.

  1. teagls macrumors regular

    Joined:
    May 16, 2013
    #1
    Hey all,

    I've been having issues with my nMP the past few weeks and it seems to be getting progressively worse. The most serious issue is a complete system lock that requires a hard reboot.

    I dug a bit into the logs after such an event and noticed a lot of entries like this. It appears the OS tries to reboot the GPU multiple times but is never successful. I fear this is a hardware issue and the GPU is failing. Does anyone have any experience as to what this could be?

    12/21/15 10:56:05.000 PM kernel[0] : 0x00000000 : 0x00000000 : 0x00000000 : 0x00000000 : 0x00000000 : 0x00000000 : 0x00000000 : 0x00000000
    12/21/15 10:56:05.000 PM kernel[0] : 0x00000000 : 0x00000000 : 0x00000000 : 0x00000000 : 0x00000000 : 0x00000000 : 0x00000000 : 0x00000000
    12/21/15 10:56:05.000 PM kernel[0] : 0x00000000 : 0x00000000
    12/21/15 10:56:05.000 PM kernel[0] ** GPU ASIC Log End **
    12/21/15 10:56:05.000 PM kernel[0] 000 0x80
    12/21/15 10:56:05.000 PM kernel[0] Trying to restart GPU (AMD FirePro D700)...
    12/21/15 10:56:06.055 PM DumpGPURestart[1438] Saved gpuRestart report for kernel to /Library/Logs/DiagnosticReports/Kernel_2015-12-21-225606_TE-MacPro.gpuRestart
    12/21/15 10:56:07.134 PM com.apple.xpc.launchd[1] (com.apple.DumpGPURestart) Service only ran for 2 seconds. Pushing respawn out by 8 seconds.
    12/21/15 10:56:09.000 PM kernel[0] [6:0:0] GPU HangState 0x0000000e, HangFlags 0x00000005: IndividualEngineHang 1, NonEngineBlockHang 0, FenceNotRetired 1, PerEngineReset 1, FullAsicReset 0
    12/21/15 10:56:10.000 PM kernel[0] ** GPU ASIC Log Start **
    12/21/15 10:56:10.000 PM kernel[0] : 0x00006798 : 0x000000fb : 0x00000001 : 0x00000018 : 0x0000a060 : 0x00000001 : 0x00000001 : 0x00006798
    12/21/15 10:56:10.000 PM kernel[0] : 0x00000001 : 0x00000015 : 0x00000000 : 0x00000001 : 0x00000047 : 0x00005009 : 0x00000001 : 0x00000058
    12/21/15 10:56:10.000 PM kernel[0] : 0x00000012 : 0x00000001 : 0x00000055 : 0x00000000 : 0x00000001 : 0x0000004a : 0x0000106b : 0x00000001
     
  2. lowendlinux Contributor

    lowendlinux

    Joined:
    Sep 24, 2014
    Location:
    North Country (way upstate NY)
    #2
    It could also be a driver issue but I wouldn't spend a bunch of time trying to figure it out. Just print the logs and go to the Apple store (this assumes it's under warranty)
     
  3. richmlow macrumors regular

    Joined:
    Jul 17, 2002
    #3
    Hi teagls,


    Please refer to this thread:

    http://forums.macrumors.com/threads/mac-pro-late-2013-gpu-driver-issues.1860297/


    Good luck on resolving the problem.


    richmlow


    richmlow
     

Share This Page