iStat Menus and Mac Pro (no power consumption displayed)

Discussion in 'Mac Pro' started by ildondeigiocchi, Nov 22, 2009.

  1. ildondeigiocchi macrumors 6502a

    ildondeigiocchi

    Joined:
    Dec 30, 2007
    Location:
    Montreal
    #1
    Ok so this is the issue. I've always used istat menus to monitor my computer usage i.e. RAM, CPU, Fans, power, etc. With my old 2008 Mac Pro istat used to display how much power it was using however with my 2009 Mac Pro it doesn't. It displays 0 Watts throughout. Any ideas on how to solve this. I'm really curious with regard to how much power this system uses. :)
     
  2. Transporteur macrumors 68030

    Joined:
    Nov 30, 2008
    Location:
    UK
    #2
    I've also had some issues with iStat Menus on my 2009 Pro.

    Although I had the newest version installed, it did not work.
    I endet up deleting iStat and reinstalling it.
    Works fine now.
     
  3. Shazaam! macrumors member

    Shazaam!

    Joined:
    Apr 12, 2009
    #3
    I have the same machine, works fine. Check under Sensors panel/Dropdown Sensors/scroll to Power Sensors (Watts). Verify you have these boxes checked.
     
  4. ildondeigiocchi thread starter macrumors 6502a

    ildondeigiocchi

    Joined:
    Dec 30, 2007
    Location:
    Montreal
    #4
    Thanks Transporteur. Reinstalling it worked like a charm. :D System power is at 164 Watts at the moment lol :D
     
  5. Tesselator macrumors 601

    Tesselator

    Joined:
    Jan 9, 2008
    Location:
    Japan
    #5
    Hmm, Mine doesn't show power at all. I don't think it ever has. I'm on a 2006 MP. Any ideas as to why not?
     
  6. Transporteur macrumors 68030

    Joined:
    Nov 30, 2008
    Location:
    UK
    #6
    The only reason I could think of is that the 1.1 Pro does not have a power sensor.

    Anyway, I don't believe that the value iStat menus displays is accurate.
     
  7. Tesselator macrumors 601

    Tesselator

    Joined:
    Jan 9, 2008
    Location:
    Japan
    #7
    I dunno. Hardware Monitor says I do. <Shrug>
     

    Attached Files:

Share This Page