iStat Menus broken in 10.11

Discussion in 'OS X El Capitan (10.11)' started by hansenc, Jun 8, 2015.

  1. hansenc macrumors 6502

    hansenc

    Joined:
    Jun 16, 2004
    #1
    as the title said, iStat Menus is broken in El Capitan
     
  2. happyslayer macrumors 6502a

    happyslayer

    Joined:
    Feb 3, 2008
    Location:
    Glendale, AZ
    #2
    Not working for me, either. I already miss it! Well, here's hoping it gets updated soon.
     
  3. Belmont31R macrumors 6502

    Joined:
    Nov 23, 2012
    #3
    I have the iStat Mini notification center widget which works fine so far.
     
  4. cookies! macrumors 6502

    Joined:
    Jul 3, 2011
  5. jocamero macrumors regular

    Joined:
    Jul 11, 2008
  6. Bjango macrumors member

    Bjango

    Joined:
    Jan 4, 2011
    #7
    Hi all! Yep, El Capitan makes some interesting changes that affect iStat Menus.

    We use Menucracker for our menubar items. This allows iStat Menus’ icons to be reordered and has other benefits, but Menucracker isn’t working in the current OS X 10.11 beta. We think that situation isn’t likely to change in future betas or the release version of OS X 10.11.

    We’re not entirely sure what the final solution will be, but we’ve made a bit of progress already. The most we can say at this point is that we are definitely aware of the issue and will release an iStat Menus beta or update as soon as possible. I am not yet sure exactly when that will be though.
     
  7. peskaa macrumors 68020

    peskaa

    Joined:
    Mar 13, 2008
    Location:
    London, UK
    #8
    Will it be a free upgrade for existing users? I won't lie, but I got a bit annoyed having to pay again to go from 3>5 when 3 broke due to OS X changes.
     
  8. Bjango macrumors member

    Bjango

    Joined:
    Jan 4, 2011
    #9
    Yes, it will be a free update.

    We only charge for major updates. Major updates are roughly every two years, and they come with new features. We definitely don’t mind if anyone uses an older version of iStat Menus indefinitely, but we have no control over how it’ll run on future OSs.
     
  9. hansenc thread starter macrumors 6502

    hansenc

    Joined:
    Jun 16, 2004
    #10
    Thanks for the info, looking forward to a future beta.
     
  10. tgwaste macrumors 6502a

    tgwaste

    Joined:
    Sep 18, 2013
    #11
    Cant wait for an update. Miss it already :(
     
  11. Mr. McMac Suspended

    Mr. McMac

    Joined:
    Dec 21, 2009
    Location:
    Far away from liberals
    #12
    If any of my apps need a paid update to work, El Capitan can kiss my a**
     
  12. tgwaste macrumors 6502a

    tgwaste

    Joined:
    Sep 18, 2013
    #13
    They're not gonna make you pay for this one. They're not crazy. We just paid for an update! :)
     
  13. Atmos4 macrumors newbie

    Joined:
    Apr 15, 2013
    #14
    @Bjango Is there a way to get notified about new beta versions?
     
  14. alvarnell macrumors newbie

    Joined:
    Jan 11, 2009
    Location:
    Mountain View, CA
    #15
    Most of the ones that will need big updates use hacks (e.g. menucracker) which have long been discouraged by Apple and are finally being forced out. I would expect that many apps which have been following the rules will be just fine or have minor tweaks to take advantage of some OS X improvements.
     
  15. mikefla macrumors 6502

    Joined:
    Feb 27, 2011
    #16
    Yep Broken. SMC Fan control still works!

    -Mike
     
  16. thadoggfather Suspended

    thadoggfather

    Joined:
    Oct 1, 2007
    #17
    Dang I love me some iStat menu.

    how is everything else?
     
  17. mikefla macrumors 6502

    Joined:
    Feb 27, 2011
    #18
    Well for one I can't print at all and still haven't gotten that fixed! Logmein client doesn't work and had to re-install Google Chrome. That's my two cents so far.

    -Mike
     
  18. cookies! macrumors 6502

    Joined:
    Jul 3, 2011
    #19
    I'm having a fair amount of iCloud bugs and such, but generally this is a stable DP1.
     
  19. Bjango macrumors member

    Bjango

    Joined:
    Jan 4, 2011
    #20
    Update: We have lots of stuff working, but we don’t have a beta for everyone to use just yet. Please follow @Bjango on Twitter if you’d like to be the first to know when we do. (I’ll also try to remember to post here!)
     
  20. saxon48 macrumors 6502a

    saxon48

    Joined:
    Jun 14, 2010
    Location:
    Barad-dûr
    #21
    Agreed, though my Memory reading is constantly at 17%... are you experiencing this as well? The CPU, disk, and network readings are all fine.
     
  21. Bjango macrumors member

    Bjango

    Joined:
    Jan 4, 2011
    #22
    Memory Pressure? That seems pretty normal? Or has it never changed, even after a restart?
     
  22. throttlemeister macrumors 6502a

    Joined:
    Mar 31, 2009
    Location:
    Netherlands
  23. iMacDragon macrumors 65816

    iMacDragon

    Joined:
    Oct 18, 2008
    Location:
    UK
    #24
    Beta ppears to be completely broken here, on a fresh install. Every time launch asks to install helpers, and nothing gets displayed on menu bar after setup.
     
  24. Stuey3D macrumors regular

    Stuey3D

    Joined:
    Jul 8, 2014
    Location:
    Northamptonshire, United Kingdom
    #25
    Beta not working for me, doesn't seem to install the helper so nothing appears in menu bar.
     

Share This Page