iTunes 8 starting shuffle in grid view?

Discussion in 'Mac Apps and Mac App Store' started by iamvexed, Sep 9, 2008.

  1. iamvexed macrumors member

    Joined:
    May 27, 2008
    #1
    So I'm pretty happy with iTunes 8, but more often than not, I just open iTunes and press play. Since shuffle is turned on, I get a nice mix of songs that is almost never the same.

    I really like the grid view. Something new, and it's far easier to handle than cover flow.

    Here's the problem. When I open iTunes, I can't just press play and have it start shuffling. It just starts at the first song of the first album. If I hit next, it goes to the next song on that album. If, however, I switch to list view, and hit play (upon opening iTunes), it shuffles just as normal, even if I switch back to grid view.

    Anyone know how to get it to start shuffling in grid view?

    Thanks in advance!
     
  2. North Bronson macrumors 6502

    Joined:
    Oct 31, 2007
    Location:
    San José
    #2
    This is driving me nuts, too.

    I'm used to just leaving iTunes open in the MiniPlayer with album shuffle. If I press Option-Left, it gave me a random album. This was great.
     
  3. iamvexed thread starter macrumors member

    Joined:
    May 27, 2008
    #3
    And it then played the album start to finish?
     
  4. Benjy UK macrumors newbie

    Joined:
    Sep 10, 2008
    Location:
    England
    #4
    I'm with you dude...I've been searching and don't think its possible! Which is a shame as I don't like the list view, and coverflow isn't really that great either IMO!

    Contact Apple time..? haha.
     
  5. North Bronson macrumors 6502

    Joined:
    Oct 31, 2007
    Location:
    San José
    #5
    I always left shuffle set to 'Albums' instead of songs. It's always felt kind of like having a big CD carousel on my computer -- which I prefered to randomizing over songs.
     
  6. ect0plasm macrumors newbie

    ect0plasm

    Joined:
    Sep 11, 2008
    #6
    Weeeeelllllllll…

    Well, it seems a number of people are reporting this as a bug.
    I'm of the opinion it isn't a bug at all and it's just the way Apple decided to roll out the new iTunes to push its new features. :eek:

    If I had my way there would be a simple way to select to shuffle 'albums' or 'all', maybe via keystroke as well as button or checkbox. :D

    (somewhat off topic: Buuut yea, i wish the macbook/mbp remote had a shuffle button on it.. more than fixing an issue like this. I think I can probably fix that with a 3rd party remote app.) :rolleyes:
     

Share This Page