iTunes 9 has screwed about with dual disk albums

Discussion in 'Mac Apps and Mac App Store' started by danieljoe, Sep 15, 2009.

  1. danieljoe macrumors member

    danieljoe

    Joined:
    Feb 27, 2008
    Location:
    Liverpool, UK
    #1
    Hi,

    Downloaded itunes9 yesterday and it seems that all albums that i have which are two disks which used to show the whole first disk, then the second, are now all thrown in together showing the tracks in number order - like track1, track1, track2, track2... etc etc.

    Anyone else got this problem? Anyone know of a fix?

    Cheers,
    Dan
     

    Attached Files:

  2. GGJstudios macrumors Westmere

    GGJstudios

    Joined:
    May 16, 2008
    #2
    If you "Get Info" on a track, is the disc number there?
     
  3. danieljoe thread starter macrumors member

    danieljoe

    Joined:
    Feb 27, 2008
    Location:
    Liverpool, UK
    #3
    yeah there are... i'm very particular about my library lol - its all in there and its all correct. as i said, it was fine up until i installed 9...
     
  4. GGJstudios macrumors Westmere

    GGJstudios

    Joined:
    May 16, 2008
    #4
    That's a bummer. Just one more reason why I'm glad I've held off on updating. I'll wait till all the issues are resolved before I upgrade to v9. My library's too valuable for me to risk.
     
  5. hollerz macrumors 6502a

    hollerz

    Joined:
    Sep 13, 2006
    Location:
    Durham, UK
    #5
    I seem to be the only person not getting this bug lol, not sure why!
     

    Attached Files:

  6. danieljoe thread starter macrumors member

    danieljoe

    Joined:
    Feb 27, 2008
    Location:
    Liverpool, UK
    #6
    its a bit irritating!!! dont know what to do do fix it. i've had a look through all the settings and stuff. i had a look on MR before i posted but didnt see any others having issues...
     

    Attached Files:

  7. GGJstudios macrumors Westmere

    GGJstudios

    Joined:
    May 16, 2008
    #7
    are you sorting by track number instead of album?
     
  8. danieljoe thread starter macrumors member

    danieljoe

    Joined:
    Feb 27, 2008
    Location:
    Liverpool, UK
    #8
    i'm sorting by "Album by Artist"...
     
  9. hollerz macrumors 6502a

    hollerz

    Joined:
    Sep 13, 2006
    Location:
    Durham, UK
    #9
    There's a few other people reporting the same thing (check out the iPod and iTunes Discussion forum), but I've got a couple of double disk albums and they're all displaying correctly so I've got no idea why other peoples aren't!
     
  10. Nermal Moderator

    Nermal

    Staff Member

    Joined:
    Dec 7, 2002
    Location:
    New Zealand
    #10
    I have a double-disk album and it shows correctly in List view (which is what I use) but not in Grid view.
     
  11. hollerz macrumors 6502a

    hollerz

    Joined:
    Sep 13, 2006
    Location:
    Durham, UK
    #11
    I've just sorted mine by "Album by Artist" and it displayed how yours are, try sorting it just by "Album".
     
  12. danieljoe thread starter macrumors member

    danieljoe

    Joined:
    Feb 27, 2008
    Location:
    Liverpool, UK
    #12
    i have my whole library in list view but my playlists in grid view and the same happens in both...
     
  13. dejo Moderator

    dejo

    Staff Member

    Joined:
    Sep 2, 2004
    Location:
    The Centennial State
  14. danieljoe thread starter macrumors member

    danieljoe

    Joined:
    Feb 27, 2008
    Location:
    Liverpool, UK
    #14
    well thats a majorly irritating bug!!! flipped to album and it is fine now... they need to fix that!
     
  15. danieljoe thread starter macrumors member

    danieljoe

    Joined:
    Feb 27, 2008
    Location:
    Liverpool, UK
    #15
    they havent updated the list so i cant select itunes 9!!! lol
     
  16. hollerz macrumors 6502a

    hollerz

    Joined:
    Sep 13, 2006
    Location:
    Durham, UK
    #16
    Yeah, luckily I sort by "Album", but they do need to fix it!
     
  17. savoirfaire macrumors 6502

    savoirfaire

    Joined:
    Nov 23, 2003
    Location:
    New England
    #17
    good call!
     
  18. broken-chaos macrumors regular

    broken-chaos

    Joined:
    Sep 2, 2009
    Location:
    Toronto, Ontario
    #18
    Just leave it blank ("Select iTunes version") and note in your bug report text that it's regarding iTunes 9.0. That's what I did.
     
  19. Galley macrumors 65816

    Galley

    Joined:
    Mar 24, 2008
    #19
    I hope they fix this ASAP. A large portion of my library is multi-disc compilations. :mad:
     
  20. Nermal Moderator

    Nermal

    Staff Member

    Joined:
    Dec 7, 2002
    Location:
    New Zealand
    #20
    In case anyone missed it, I believe that 9.0.1 fixes this issue.
     
  21. danieljoe thread starter macrumors member

    danieljoe

    Joined:
    Feb 27, 2008
    Location:
    Liverpool, UK
    #21
    I second the above post... Installed 9.0.1 and issue has been resolved.
     
  22. SnowLeopard2008 macrumors 604

    SnowLeopard2008

    Joined:
    Jul 4, 2008
    Location:
    Silicon Valley
    #22
    Not is, are. ;):D
     
  23. devburke Guest

    Joined:
    Oct 16, 2008
    #23
    A large portion. Singular. He was saying the portion is made up of multi-disk compilations.
    :D
     
  24. sysiphus macrumors 6502a

    sysiphus

    Joined:
    May 7, 2006
    #24
    Sorry SnowLeopard, but devburke is right on this one. Either portion is singular and goes with "is," or portions+are...
     
  25. devburke Guest

    Joined:
    Oct 16, 2008

Share This Page