iTunes can't restore iPhone

Discussion in 'iPhone Tips, Help and Troubleshooting' started by fireshot91, Aug 20, 2011.

  1. fireshot91 macrumors 601

    fireshot91

    Joined:
    Jul 31, 2008
    Location:
    Northern VA
    #1
    I'm selling my iPhone, and would like to keep it on the same firmware (4.0). It's a 3GS.


    When I Option+click Restore in iTunes, and find the ipsw file (Downloaded from iClarified) for the 4.0 3GS one, It says:

    "This iPhone ___ could not be restored. This device is not eligible for the requested build"

    What could be the problem? I'm jailbroken using jailbreakme, and I'm unlocked using UltraSnow, but other than actually jailbreaking and unlocking, I haven't done anything else.


    EDIT: The ipsw I downloaded is 8A923, and so is my iPhone. My baseband is 05.13.04, and I'd like to keep it at that if possible, for unlocking purposes.
     
  2. QuarterSwede macrumors G3

    QuarterSwede

    Joined:
    Oct 1, 2005
    Location:
    Colorado Springs, CO
    #2
    If you didn't save your SHSH blobs then you can't install 4.0 as Apple is no longer signing it.
     
  3. fireshot91 thread starter macrumors 601

    fireshot91

    Joined:
    Jul 31, 2008
    Location:
    Northern VA
    #3
    So what do I do? I'm not trying to downgrade to 4.0, just restore. But I don't want to upgrade either.
     
  4. QuarterSwede, Aug 20, 2011
    Last edited: Aug 20, 2011

    QuarterSwede macrumors G3

    QuarterSwede

    Joined:
    Oct 1, 2005
    Location:
    Colorado Springs, CO
    #4
    You could go to Settings > General > Reset > Erase All Content and Settings. It'll delete your content and keep your jailbreak but know that if someone was really savvy they could get the content back (I'm not sure how, I've just heard it's possible).

    Otherwise, there is no way to keep the unlock currently.


    [UPDATE] Bad advice! Erase All Content and Settings will restore the iPhone.
     
  5. fireshot91 thread starter macrumors 601

    fireshot91

    Joined:
    Jul 31, 2008
    Location:
    Northern VA
    #5
    Okay, well, I did that. It's now erasing.


    How would that keep my jailbreak? I thought it erased the OS also?
     
  6. QuarterSwede macrumors G3

    QuarterSwede

    Joined:
    Oct 1, 2005
    Location:
    Colorado Springs, CO
    #6
    S***. Upon further research you seem to be correct. Really sorry for the bad advice.
     
  7. fireshot91 thread starter macrumors 601

    fireshot91

    Joined:
    Jul 31, 2008
    Location:
    Northern VA
    #7
    Heh. No problem. Lets just hope I can get it jailbroken/unlocked in the next 15 minutes. The guy is coming to pick it up :p.
     
  8. QuarterSwede macrumors G3

    QuarterSwede

    Joined:
    Oct 1, 2005
    Location:
    Colorado Springs, CO
    #8
    An Erase All Content and Settings takes hours to complete!

    ...

    Now I feel really awful.
     
  9. fireshot91 thread starter macrumors 601

    fireshot91

    Joined:
    Jul 31, 2008
    Location:
    Northern VA
    #9
    Eh. this one finished quickly. Didn't have much stuff on it.

    But alas, it is still prompting me to upgrade. I get the same error in OP.


    WHAT TO DO NOW? :(

    ----------

    All the guy needs to do is have it be unlocked. Doesn't matter what firmware/baseband, as long as it's unlockable.


    So what ipsw can I upgrade it to while ensuring it can be jailbroken and unlocked?
     
  10. QuarterSwede macrumors G3

    QuarterSwede

    Joined:
    Oct 1, 2005
    Location:
    Colorado Springs, CO
    #10
    Honestly, I think you/he's hosed. You can jailbreak it (tethered) but there is currently no unlock for the baseband on 4.3.5 (as I understand it).

    You'll have to use PwnageTool to preserve the baseband.

    iOS 4.3.5 Jailbroken Using PwnageTool
     
  11. fireshot91 thread starter macrumors 601

    fireshot91

    Joined:
    Jul 31, 2008
    Location:
    Northern VA
    #11
    How do I preserve the baseband? I'm downloading/installing pwngetool now, and I have the ipsw.

    How do I go about updating it?
     
  12. QuarterSwede, Aug 20, 2011
    Last edited: Aug 20, 2011

    QuarterSwede macrumors G3

    QuarterSwede

    Joined:
    Oct 1, 2005
    Location:
    Colorado Springs, CO
    #12
    I'm looking into it now. It's been a while since I was preserving mine.

    [UPDATE] It seems that it preserves it automatically. Doesn't seem to be a setting to tick but I'd poke around in them just to make sure.
     
  13. fireshot91 thread starter macrumors 601

    fireshot91

    Joined:
    Jul 31, 2008
    Location:
    Northern VA
    #13

    So, I go and browse for the 4.1 ipsw, but ti says Wrong Firmware Bundle selected in pwngetool. Any ideas?
     
  14. QuarterSwede macrumors G3

    QuarterSwede

    Joined:
    Oct 1, 2005
    Location:
    Colorado Springs, CO
    #14
    You'll have to upgrade it to 4.3.5. You can't install any other firmware as Apple isn't signing anything else currently.
     
  15. fireshot91 thread starter macrumors 601

    fireshot91

    Joined:
    Jul 31, 2008
    Location:
    Northern VA
    #15
    And how would I go about unlocking it?
    I have no problem putting 4.3.5 on it, I just need to be able to unlock it
     
  16. QuarterSwede macrumors G3

    QuarterSwede

    Joined:
    Oct 1, 2005
    Location:
    Colorado Springs, CO
    #16
    That's the issue. You CAN'T unlock it. You can preserve the baseband but there is NO current unlock for 4.3.5. Preserving the baseband could allow him to unlock it in the future.

    You've got no other option though since you can't install anything but 4.3.5.
     
  17. fireshot91 thread starter macrumors 601

    fireshot91

    Joined:
    Jul 31, 2008
    Location:
    Northern VA
    #17
  18. QuarterSwede, Aug 20, 2011
    Last edited: Aug 20, 2011

    QuarterSwede macrumors G3

    QuarterSwede

    Joined:
    Oct 1, 2005
    Location:
    Colorado Springs, CO
    #18
    6.15.00 is a mess because you're hacking it onto the phone. I'm not even sure you can still do that and have it work on 4.3.5. I was looking into it but never found a good solution. I'll keep looking.

    You can try it but I'm not sure it'll take.
     
  19. fireshot91, Aug 20, 2011
    Last edited: Aug 20, 2011

    fireshot91 thread starter macrumors 601

    fireshot91

    Joined:
    Jul 31, 2008
    Location:
    Northern VA
    #19
    Thanks. The guy just came, saw that there was no OS on it, and asked me to put some OS on it so he can see that it's unlockable/unlocked, and he'll come back later today.

    So I gained some time. But not much


    EDIT: And apparently Apple's still signing 4.1? I'm able to restore using iTunes to 4.1 and 5.14.02 which has an unlock....right?
     
  20. QuarterSwede macrumors G3

    QuarterSwede

    Joined:
    Oct 1, 2005
    Location:
    Colorado Springs, CO
    #20
    That's better than nothing.

    According to the IPSW Downloader app (excellent) you can:

    [​IMG]

    ----------

    ... they are!? (how'd I miss that?) Well, that would be the route to go for sure. HELL, try it!

    [UPDATE] IPSW says it's unlockable with 6.15.00. Not sure that's much better ... or accurate.
     
  21. fireshot91 thread starter macrumors 601

    fireshot91

    Joined:
    Jul 31, 2008
    Location:
    Northern VA
    #21
    Huh. I just restored it to 4.1.

    Awesome. Now, time to unlock.

    ----------

    Also, pwngetool doesn't jailbreak it...for some reason.

    It keeps saying Wrong Firmware Bundle when I choose the 4.1 ipsw. And yes, it's for the 3GS.

    How would I even go about jailbreaking it now..:confused:
     
  22. QuarterSwede macrumors G3

    QuarterSwede

    Joined:
    Oct 1, 2005
    Location:
    Colorado Springs, CO
    #22
    You'll need PwnageTool 4.1.
     
  23. fireshot91 thread starter macrumors 601

    fireshot91

    Joined:
    Jul 31, 2008
    Location:
    Northern VA
    #24
    Working on it. It's building the ipsw. <--- This process takes forever! :eek:



    Back when I actually was involved in jailbreaking/unlocking, I remember all you really had to do was connect to pwngetool and hit jailbreak, and check the unlock box and then it guided you threw the DFU process. And then done.

    Now it's so much more complex.
     
  24. fireshot91 thread starter macrumors 601

    fireshot91

    Joined:
    Jul 31, 2008
    Location:
    Northern VA
    #25
    I get error 1600 in iTunes when I browsed the custom ipsw...
     

Share This Page