Itunes problem - can't solve?

Discussion in 'Mac Apps and Mac App Store' started by Oktober, Jul 20, 2012.

  1. Oktober macrumors regular

    Joined:
    Dec 16, 2008
    Location:
    Great Britain of United Kingdom
    #1
    I posted about this a year or so ago and I can not seem to resolve it.

    The problem is when I open iTunes I get this message:

    http://i18.photobucket.com/albums/b127/-Darren-/itunes1.png


    I have made sure that I allow incoming connections for iTunes in Security:

    http://i18.photobucket.com/albums/b127/-Darren-/security.png

    So I was wondering if it was something stored in one of the Library files in the main itunes folder that was causing this. And then thinking to do a clean install of osx and when I come to copy back my music from my backup external hdd, don't copy back the Library files?

    Thank you

    Darren
     
  2. TomAndrews macrumors member

    Joined:
    Jan 5, 2012
    Location:
    London, United Kingdom
    #2
    I can't really offer advice, but i can give you an anecdote!

    I had the exact same problem a few months ago, as little as it was, it was a huge pain in the backside! I dealt with it for about 3 or 4 months, then it just disappeared. Never to be seen again. I'm not quite sure what i actually did to make it go away, but it did go.

    Try deleting the iTunes app and re-downloading it from the apple website? - being careful to not delete your iTunes library in the process!

    Hope this helps you in some way!
     
  3. Oktober thread starter macrumors regular

    Joined:
    Dec 16, 2008
    Location:
    Great Britain of United Kingdom
    #3

    I will give that a go - click on the iTunes app in Applications and drag it to the recycle bin and then empty it? Then download iTunes from Apple.com/itunes...Yes?
     
  4. TomAndrews macrumors member

    Joined:
    Jan 5, 2012
    Location:
    London, United Kingdom
    #4
    Yeah, or follow this to be on the safe side:
    http://support.apple.com/kb/HT1747?viewlocale=en_US&locale=en_US

    Fingers crossed it will work...!
     
  5. Oktober thread starter macrumors regular

    Joined:
    Dec 16, 2008
    Location:
    Great Britain of United Kingdom
    #5
  6. Oktober thread starter macrumors regular

    Joined:
    Dec 16, 2008
    Location:
    Great Britain of United Kingdom
    #6
    Fingers crossed and it is fine and fixed and no message :)

    Thanks. Forums are great.
     

Share This Page