iTunes prompting to update to iOS that is ALREADY on iphone

Discussion in 'iOS 10' started by Galacticos, Dec 3, 2016.

  1. Galacticos macrumors 6502a

    Galacticos

    Joined:
    Apr 5, 2016
    #1
    Does anyone know why this is happening. I'm inclined to notch up another one for bad QC..
     
  2. M. Gustave macrumors 68000

    M. Gustave

    Joined:
    Jun 6, 2015
    Location:
    Grand Budapest Hotel
    #3
    Because there is actually a second 10.1.1 release, and it's only pushed via iTunes. The first one was OTA.

    Yeah, it makes no sense to me either. I worked in IT for 18 years, and we never did a release without incrementing the version.
     
  3. C DM macrumors Sandy Bridge

    Joined:
    Oct 17, 2011
    #4
    Or just not keeping up with the news.
    --- Post Merged, Dec 3, 2016 ---
    Most likely it's an installer type of fix/update of some sort, meaning it's mainly for those who haven't updated yet to 10.1.1 and not really for those who already have.
     
  4. M. Gustave macrumors 68000

    M. Gustave

    Joined:
    Jun 6, 2015
    Location:
    Grand Budapest Hotel
    #5
    Then iTunes should be smart enough to not prompt people who already have 10.1.1 on their device. I really get the feeling that the A-team in Cupertino has been on vacation since about mid-September.
     
  5. C DM macrumors Sandy Bridge

    Joined:
    Oct 17, 2011
    #6
    Potentially the idea there might be that someone with an initial bad 10.1.1 install would be connecting to fix things with iTunes and it would prompt them to install the corrected/updated version.
     
  6. Galacticos thread starter macrumors 6502a

    Galacticos

    Joined:
    Apr 5, 2016
    #7
    So it is a different version? Supposedly better?
     
  7. aristobrat macrumors G5

    Joined:
    Oct 14, 2005
    #8
    From the MacRumors article on it:
     
  8. Mlrollin91 macrumors G5

    Mlrollin91

    Joined:
    Nov 20, 2008
    Location:
    Ventura County
    #9
    It was pushed out to fix possible installation problems. But because you are already on 10.1.1 you don't need it because it has already been installed. Now if you want to update for the hell of it, you can, but that is why there is no OTA available, because you are already up to date.
     
  9. Galacticos thread starter macrumors 6502a

    Galacticos

    Joined:
    Apr 5, 2016
    #10
    Ive been prompted to do this on every version of iOS 10 and some of the last of iOS 9. I think this is a bug and not specific to any one build
     
  10. C DM macrumors Sandy Bridge

    Joined:
    Oct 17, 2011
    #11
    Promoted to install the same version that you already have? This kind of an installer update happened I think once before in the last year or two prior to this one, but not really more than that, and certainly not with every version.
     
  11. Galacticos thread starter macrumors 6502a

    Galacticos

    Joined:
    Apr 5, 2016
    #12
    Thanks for letting me know what's happened on my computer
     
  12. C DM macrumors Sandy Bridge

    Joined:
    Oct 17, 2011
    #13
    Not sure where anything was said about your computer on my part. But it seems like you bring up a salient point, that if you have been seeing what you are describing, perhaps it could very well be some issue related to your computer.
     
  13. Galacticos thread starter macrumors 6502a

    Galacticos

    Joined:
    Apr 5, 2016
    #14
    I always have all the latest software and it's been over a year since this hasn't happened for me
     

Share This Page