iTunes Store blank screen

Discussion in 'OS X Mavericks (10.9)' started by mtubul, Apr 24, 2014.

  1. mtubul macrumors newbie

    Joined:
    Apr 24, 2014
    #1
    Hello everyone,
    I have a weird issue with my macbook pro retina - late 2013 model.
    iTunes store does not show anything under my home wifi network - other wifi networks are great.
    This happened in the last week or so, i tried to reset the router without success so far, what could be the problem?
    I have the latest updates to mavericks, iTunes works fine other than that specific problem, tried to delete and re install it, didn't worked - tried to reset safari - didn't helped either.

    Please advice..

    Thank you for your help.
     
  2. mtubul thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Apr 24, 2014
    #2
    unbelievable

    Hello everyone, how is it even possible that no one answers my question,
    so many have seen this post, can you please say something..:mad:
     
  3. FreakinEurekan macrumors 68040

    FreakinEurekan

    Joined:
    Sep 8, 2011
    Location:
    Eureka Springs, Arkansas
    #3
    Try changing your DNS to 8.8.8.8

    http://support.apple.com/kb/PH14159
     
  4. mtubul thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Apr 24, 2014
  5. AndyK macrumors 65816

    AndyK

    Joined:
    Jan 10, 2008
    Location:
    Terra
  6. mtubul thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Apr 24, 2014
  7. dmccloud macrumors 6502a

    dmccloud

    Joined:
    Sep 7, 2009
    Location:
    Anchorage, AK
    #7
    Given that it only happens on your home network, the router configuration is the most likely cause. Could be the DNS settings in the router (I always replace the ISPs DNS info with either Google [8.8.8.8 & 8.8.4.4] or OpenDNS), or something relating to port forwarding and/or QoS being enabled. If it was related to the iTunes software itself or whichever version of OS X you're running, it wouldn't be specific to one network.
     
  8. mtubul thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Apr 24, 2014
    #8
    Tried to change DNS info with no success - 8.8.8.8 & 8.8.4.4
     
  9. FreakinEurekan macrumors 68040

    FreakinEurekan

    Joined:
    Sep 8, 2011
    Location:
    Eureka Springs, Arkansas
    #9
    OK, it's not anything on your computer. Talk to your ISP or get a new router.
     
  10. mtubul thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Apr 24, 2014
  11. jujubeebop macrumors newbie

    jujubeebop

    Joined:
    Aug 29, 2014
    Location:
    Portland, Oregon
    #11
    Reset iTunes Store cache

    I had this same issue today, and it was so vexing! I tried restarting, reinstalling iTunes, updating my DNS settings, throwing away and rebuilding .plists, and nothing seemed to help. I knew it was a preference/cache-type issue because iTunes worked fine when I created a new user account. Then I figured it out after going through every preference setting in iTunes.

    Go to the iTunes menu > Preferences > Advanced tab > Reset iTunes Store cache > and click the Reset cache button.

    Voila!

    (Hopefully it works for you, too.)

    Screen Shot 2014-08-29 at 5.59.54 PM.png
     
  12. mtubul, Aug 30, 2014
    Last edited: Aug 30, 2014

    mtubul thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Apr 24, 2014
    #12
    Solved

    :D
    I did something else, i had to call the ISP and tell them about it, they did a reset to the router and it worked, it's the first time i noticed a complex issue like this, and i am not surprised, after all it's Apple, everything got to be complex.
    Thank you for answering after all this time.
     
  13. cordonez, Feb 7, 2015
    Last edited: Feb 7, 2015

    cordonez macrumors newbie

    Joined:
    Feb 7, 2015
    #13
    Reset cache :)

    Just resetting cache worked like a charm to me! :)

    Thank you jujubeebop,
     
  14. Maximara macrumors member

    Maximara

    Joined:
    Jun 16, 2008
    #14
    I had this problem and reseting the cache worked. No need to bother my ISP.
     
  15. LoRob macrumors newbie

    Joined:
    Sep 14, 2009
    #15
    --- Post Merged, Mar 9, 2017 ---
    Worked like a charm, even 8 years on. Never had the problem before. Tried lots of other things that didn't work. So simple. Thanks.
     
  16. flygbuss macrumors 6502

    flygbuss

    Joined:
    Jul 22, 2018
    Location:
    Stockholm, Sweden
    #16
    Since yesterday I can not access apple music on one of my macs running 10.11.6 and iTunes 12.8.2.3.
    The 'Browse' tab stays blank and I cannot choose any music. I can listen to my recently played songs in history but nothing else. On my iPhone and my other macs everything is fine. Is there anything i can do?
    What I tried: Reset iTunes cache, log out and back into iCloud, update network settings.
    This is frustrating, according to apple El Capitan should be still supported.
    Thank you!
     
  17. JungleNYC macrumors regular

    JungleNYC

    Joined:
    Apr 11, 2014
    #17
    YUuuup. Same thing happening here. Such a shame…I NEED this older machine to keep working! It's my family's media center as well as to run a bunch of legacy programs. This is a mistake, apparently, with an update to Apple Music (because there were no iTunes or Mavericks, etc, updates). I'll be escalating this to Apple, and I hope all you will too. I'll report back if I can find a solution, or get any more information.
     
  18. JustiNYCity macrumors member

    JustiNYCity

    Joined:
    Jan 6, 2009
    Location:
    Louisiana
    #18
  19. flygbuss, May 10, 2019
    Last edited: May 11, 2019

    flygbuss macrumors 6502

    flygbuss

    Joined:
    Jul 22, 2018
    Location:
    Stockholm, Sweden
    #19
    Apparently it's fixed on the server side now. When I tried it today it first showed the apple loading wheel and than the content came back. Phew..
     

Share This Page

18 April 24, 2014