iweb & next?

Discussion in 'Mac Basics and Help' started by jaackie, Oct 6, 2009.

  1. jaackie macrumors newbie

    Joined:
    Oct 6, 2009
    #1
    Hey you guys!

    I'm very new here. I just got my mac some days ago and I love it!
    I was working very hard on iweb to make my own homepage kind of thing. I already got a domian.

    But now I have no idea what to do, and I'm so dumb when its about computer stuff. I wanted to ask if maybe someone from you could help me...

    Without help I'm really really lost :(


    thanks for reading



    ichat: jackie_ma@mac.com
     
  2. kimberlygfeller macrumors newbie

    Joined:
    Oct 8, 2009
    #2
    your domain is through what organizations? go daddy?
     
  3. angelwatt Moderator emeritus

    angelwatt

    Joined:
    Aug 16, 2005
    Location:
    USA
    #3
    You'll need a web host such as MobileMe. Then from that web host you can setup your domain name to point to your host where you'll be storing your web site files.
     
  4. jaackie thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Oct 6, 2009
    #4
    I know tht but I have no idea how i have to do tht. :confused:

    I guess I have to forget about it :(
     
  5. angelwatt Moderator emeritus

    angelwatt

    Joined:
    Aug 16, 2005
    Location:
    USA
    #5
    Wow, you give up quickly. Using Google you'll find plenty of web hosting options at varying prices, some are even free. If you want specific guidance forward, ask specific questions.
     
  6. RandomKamikaze macrumors 6502a

    RandomKamikaze

    Joined:
    Jan 8, 2009
    Location:
    UK
    #6
    As said you need web hosting.

    Once you've got that, the web hosting company will provide a FTP access to your site.

    In iWeb select the option to upload to a non-mobileme site. It will produce a load of files. FTP these over to your web hosting company, do what is required on their server, and then your site should be live
     
  7. jaackie thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Oct 6, 2009
    #7
    i have that already but it doesnt work. On the page where my stuff should come up, are just stupid ads and it says error. see: http://www.jackie-malan.de.vu
     
  8. angelwatt Moderator emeritus

    angelwatt

    Joined:
    Aug 16, 2005
    Location:
    USA
    #8
    Looks like there is an error in one of the files. I see this error message,

    Code:
    Parse error: syntax error, unexpected T_STRING in /usr/export/www/vhosts/funnetwork/hosting/jaackie/Home.html on line 3
    It's likely caused by an issue in the file /zzz/init.php.
     
  9. jaackie thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Oct 6, 2009
  10. angelwatt Moderator emeritus

    angelwatt

    Joined:
    Aug 16, 2005
    Location:
    USA
    #10
    Can you post the content of that init.php file? Might be able to spot something. It's likely a simple typo in the code.
     
  11. jaackie thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Oct 6, 2009
    #11
    what is a init.php file?

    (sorry I really dont know much about computer stuff)
     
  12. angelwatt Moderator emeritus

    angelwatt

    Joined:
    Aug 16, 2005
    Location:
    USA
    #12
    It's just a file. It looks like it is inside a folder named zzz from the source code.
     
  13. BlueRevolution macrumors 603

    BlueRevolution

    Joined:
    Jul 26, 2004
    Location:
    Montreal, QC
    #13
    Why would iWeb even be using PHP? Sounds like it might be associated with the ads, in which case it's a problem with the host, not jaackie.
     
  14. jaackie thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Oct 6, 2009
    #14
    does someone has ichat so that maybe be have a look at it, if you want 2? bec im starting to freak out :p
     

Share This Page