iPhone iWidgets weather not working?

Discussion in 'Jailbreaks and iOS Hacks' started by Travisimo, Feb 7, 2013.

  1. Travisimo, Feb 7, 2013
    Last edited: Feb 7, 2013

    Travisimo macrumors 6502a

    Joined:
    Dec 22, 2009
    #1
    I have the iPhone 5 with the latest update from Cydia. My Apple weather widget is working fine.

    However, I download iWidgets and added a couple different widgets (such as Epiq iWidget and DB iWidget Pack and none of them are working properly. The clocks work fine, but when I add the Epiq widget, the weather is stuck on "Gijon" so it must not be getting my location. And the other widgets that have weather just get stuck saying "Loading" when I add the widget. Tried respringing and resbooting, but that didn't fix it.

    Has anyone else gotten these to work? I thought I saw somone with the Epiq widget in one of the homescreen threads.

    Any ideas?
     
  2. Travisimo thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Dec 22, 2009
    #2
    I tried downloading some other iWidgets and they too cannot get the weather. Most of them just have a blank area on the widget where the weather would go. For the couple that actually did show something, they just showed a location of "Gijod" with the wrong temp.

    So obviously, something is amiss with iWidgets, not allowing it to access location or GPS, or whatever it uses to gather the weather. I have made sure Location is turned on in settings, of course. I also thought that maybe Dashboard X was conflicting with it, so I uninstalled that but the problem still occurs.

    Has anyone gotten iWidgets (with a weather widget) working on the iPhone 5?
     
  3. Travisimo thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Dec 22, 2009
    #3
    FIXED: Downloaded "GPS Weather Lockscreen" from Cydia and now the iWidgets are working for weather location. Would have been nice to know that I need a separate app to get the GPS location for these widgets. I didn't see anything about it when I downloaded iWidgets.
     
  4. iRetired macrumors 6502a

    iRetired

    Joined:
    Apr 21, 2012
    Location:
    WNY
    #4
    "GPS Weather Lockscreen" is not required for iWidgets using location data on my 4S with OS6.1.
     
  5. Fablezim, Feb 14, 2013
    Last edited: Feb 14, 2013

    Fablezim macrumors newbie

    Joined:
    Feb 14, 2013
    #5
    I still have an issue with this...I tried the OP's method but that did nothing on an iphone 5 running 6.1. All weather widgets are stuck on Gijon location; I've tried installing the "My Location" app and the GPS Weather Lockscreen. (I also can't OPEN the MyLocation app...it opens then quits out; incompatible with 6.1?)

    So lame, I miss my widgets! Anyone have any ideas? Is there a way to change it manually? Editing the widget file or the my location app itself?
     
  6. erayser macrumors 65816

    erayser

    Joined:
    Apr 9, 2011
    Location:
    San Diego
    #6
    I'm on 6.1 and myLocation is working fine on my iPhone 5. I got myLocation from king_o_hill's (user on modmyi) repo:

    http://cydia.myrepospace.com/kohidevice/

    You might want to read king_o_hill's instruction doc. He is very specific on how to install it.
     
  7. Fablezim macrumors newbie

    Joined:
    Feb 14, 2013
    #7
    This worked PERFECTLY- complicated instructions but worth it!!

    Thanks SO MUCH for your reply, you made my night! :)
     
  8. eyoungren macrumors Core

    eyoungren

    Joined:
    Aug 31, 2011
    Location:
    ten-zero-eleven-zero-zero by zero-two
    #8
    I'm using a couple of these iWidgets for weather/time. You can SSH (or use Appletalk to mount it as a drive in Finder) into your iPhone and manually edit the config.js file for your location. Depending on the iWidget you'll need to get the city code from either weather.com or Yahoo weather.

    I did that when I installed these so it shows correctly for me, but installing the GPS Lockscreen tweak worked much better as the widgets follow my location (i.e., it's not the fixed city code).

    While I have the GPS Lockscreen thing installed I don't have it activated in Winterboard because I have a different theme on the lockscreen. But the app part works for me and it's keeping the iWidgets current.

    Perhaps there may have been a conflict with another tweak you had that made the app quit out?
     
  9. silvetti macrumors 6502a

    silvetti

    Joined:
    Nov 24, 2011
    Location:
    Poland
    #9
    Got the same issue.

    Tried downloading the GPS Lockscreen thing, did nothing... Still says Gijon
     
  10. DigitL macrumors member

    Joined:
    Mar 8, 2013
    #10
    See post #6. Worked perfectly for me. Pretty simple. Try uninstalling then re-installing the widget on your SB after you've completed the process.
     
  11. gogi6 macrumors newbie

    Joined:
    Apr 13, 2013
    #11
    Ab have another problem! Not updated the weather!: (
     
  12. Leetut macrumors newbie

    Joined:
    Jul 27, 2012
    #12
    My gps weather has totally stopped working for themes and iwidgets for no reason, can't find a fix anywhere its driving me insane!!!!!
    First iwidgets weather stopped about 5weeks ago and now theme lock screen weather, and I'm a god dam talented dude!!!!
     
  13. sagar4995 macrumors 6502a

    sagar4995

    Joined:
    Aug 11, 2012
    Location:
    Dubai, UAE
    #13
    join us :)
    http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=1584894
     
  14. shigatashway macrumors member

    Joined:
    Aug 29, 2011
    #14
    Thank the lord, I thought I downloaded something that broke my theme. HTC Weather Widget, come back! Does anyone know if simply changing the target website to something like weatherbug might fix this? Is RSS code fairly uniform across providers?
     
  15. Dr.Bleed macrumors newbie

    Joined:
    May 21, 2013
    #15
    Had to register for this one. I tried it all. Forecast, non forecast, different Iwidget versions etc etc.

    Only thing I can figure the NWS head quarters is located in Oklahoma where the tornados went through and knocked something offline... Either that or there was increased server traffic a a result. I've given up for now. I noticed that some weather maps in standard apps wont show any activity either.
     
  16. lizi0 macrumors newbie

    Joined:
    May 22, 2013
    #16
    I have problem with the HTC Animated Weather

    For a one days does not update the weather. I thought of this porblem with the application so it reinstalled on the version of HTC Animated Weather 1.1 to 1.3.

    Nothing helped.

    Waiting for news or weather begins to work or how to fix the problem.
     
  17. Dr.Bleed macrumors newbie

    Joined:
    May 21, 2013
    #17
    I did find an iwidget called B1ackscorpion that seems to work just fine. Might not fit your themes but just figured I'd mention.
     
  18. phreebsd macrumors regular

    Joined:
    Aug 6, 2010
    #18
    i believe this is caused by a down satellite GOES-13.

    "Just as the 2013 hurricane season is about to begin, one of the U.S.' main weather satellites failed this week. The Geostationary Operational Environmental Satellite, also known as GOES-13, reportedly ceased to operate as of Tuesday, making it impossible to predict weather patterns on the East Coast."A note at NOAA's page for the GOES family of satellites says "GOES-13 imaging and sounding operations suspended. Recovery efforts for GOES-13 continue and the spacecraft health and safety are nominal. GOES-14 is being activated." You can follow the progress on the agency's page of General Satellite Messages.
     
  19. shigatashway macrumors member

    Joined:
    Aug 29, 2011
    #19
    Yahoo has changed things on their end: without updates to the js files on widgets like these, they will be permanently disabled. There's a couple threads at modmyi that are discussing what has happened (yahoo will no longer be giving 4 or 5 day forecasts or some such nonsense).

    http://modmyi.com/forums/native-iph...47542-htc-animated-wigdet-perpagehtml-17.html

    Look at post #333, it gives the gist, and references another massive thread for a weather widget that they're trying to find workarounds for.

    This makes me very sad, as I have used a lock screen called HTC Weather Widget 1.75 for years which hadn't been updated since 2011, and since I know zilch about coding and the like, the chances of me every being able to use it now are slim to none.
     
  20. Troneas macrumors 65816

    Troneas

    Joined:
    Oct 26, 2011
    Location:
    At the alternatives section.
    #20
    i dont follow...


    on that posts it says: "Yahoo changed their geo locational services. You can go to the UniAW 6.0 thread and get the fix on page 1 or Drifters fix on page 20 for older widgets. It's just replacing 1 file."

    does this mean there is a fix or all the fixes are for older widgets?

    i went to UniAW and found no fix on page 1. i am not browsing the whole thing.
     
  21. shigatashway macrumors member

    Joined:
    Aug 29, 2011
    #21
    It means each widget's java script needs to be rewritten to omit calls for the forecast. Different widgets may have completely different location.js files.
     
  22. drjailbreak macrumors newbie

    Joined:
    May 28, 2013
    #22
    For HTC iWidget

    Extract these two files then navigate to /var/mobile/Library/iWidgets/HTC and place these two files there. Rename to LockBackground.html.dis and Widget.html

    After that respring and enjoy the working forecast
     

    Attached Files:

  23. Fablezim macrumors newbie

    Joined:
    Feb 14, 2013
    #23
    what about an update to ForecastTouchS? I loved that one and its broken forever :(
     
  24. From A Buick 8 macrumors 68040

    From A Buick 8

    Joined:
    Sep 16, 2010
    Location:
    Ky Close to CinCinnati
    #24
    Sorry to bring up an old post, but was wondering if there was a weather widget for iwidget that works on iOS7
     
  25. Sital macrumors 68000

    Sital

    Joined:
    May 31, 2012
    Location:
    New England
    #25
    There are several that do, some old some new. Now that iWidgets was updated, some weather widgets are cropping up in the "post your jb homescreen" thread.
     

Share This Page