Jump Connect saying computer is offline and won't connect via iPhone.

BasicGreatGuy

Contributor
Original poster
Sep 21, 2012
11,977
10,948
In the middle of several books.
Anyone else having trouble remotely connecting to Mac computer using iOS JumpConnect? Almost every time I try, I get the message that the computer is offline. A few times I got the error message " Protocol problem Error code = 2, sub error = 0." I emailed the developer a little while ago. I don't recall having this problem before Mojave.

I am running Mojave 10.4 and iOS 12.1.3. I am running dual SIM on my Max and I even tried switching carriers and that didn't help. I have uninstalled and installed several times on the iMac and mini to no avail.

If I turn on wifi on the phone, it will connect to the iMac or Mini. I can also connect to either computer directly with the mac app.

I don't think I have missed a setting, although anything is possible.

I also have Parallels Access and can connect via cellular without any problems.
 
  • Like
Reactions: blaine07

blaine07

macrumors 68020
Nov 14, 2014
2,079
1,718
Oklahoma
Anyone else having trouble remotely connecting to Mac computer using iOS JumpConnect? Almost every time I try, I get the message that the computer is offline. A few times I got the error message " Protocol problem Error code = 2, sub error = 0." I emailed the developer a little while ago. I don't recall having this problem before Mojave.

I am running Mojave 10.4 and iOS 12.1.3. I am running dual SIM on my Max and I even tried switching carriers and that didn't help. I have uninstalled and installed several times on the iMac and mini to no avail.

If I turn on wifi on the phone, it will connect to the iMac or Mini. I can also connect to either computer directly with the mac app.

I don't think I have missed a setting, although anything is possible.

I also have Parallels Access and can connect via cellular without any problems.
YES it’s been a show for last few weeks; no idea what’s going on. Thought it was just me.
 

BasicGreatGuy

Contributor
Original poster
Sep 21, 2012
11,977
10,948
In the middle of several books.
YES it’s been a show for last few weeks; no idea what’s going on. Thought it was just me.
Thanks for the reply, Blaine. Glad to know its not just me. Before now, I have always had good, fast connecting and response with the app. Even Parallels Access is very laggy via cellular. And that is with 25 - 30mbps.

I need to be able to remotely log in to my computers. Not sure what else I can try or do at this point.
 

blaine07

macrumors 68020
Nov 14, 2014
2,079
1,718
Oklahoma
Thanks for the reply, Blaine. Glad to know its not just me. Before now, I have always had good, fast connecting and response with the app. Even Parallels Access is very laggy via cellular. And that is with 25 - 30mbps.

I need to be able to remotely log in to my computers. Not sure what else I can try or do at this point.
I mean VPN and VNC May be alternative; albeit far more complex than point and click lol
 

BasicGreatGuy

Contributor
Original poster
Sep 21, 2012
11,977
10,948
In the middle of several books.
Blaine,
I contacted the developer, and his reply was to make sure my computers were not in sleep mode. I told him that I can access my computers with Splashtop and Parallels Access. I never got a second reply. In looking at their support page, this has happened to people before and they got the same kind of reply.
 

blaine07

macrumors 68020
Nov 14, 2014
2,079
1,718
Oklahoma
Blaine,
I contacted the developer, and his reply was to make sure my computers were not in sleep mode. I told him that I can access my computers with Splashtop and Parallels Access. I never got a second reply. In looking at their support page, this has happened to people before and they got the same kind of reply.
One of mine specifically that isn’t working is a camera NVR/Server. Ain’t no sleep about it lol. Well, it was a nice ride while it did work. Easily was my favorite UI. I guess time to move on.
 

BasicGreatGuy

Contributor
Original poster
Sep 21, 2012
11,977
10,948
In the middle of several books.
One of mine specifically that isn’t working is a camera NVR/Server. Ain’t no sleep about it lol. Well, it was a nice ride while it did work. Easily was my favorite UI. I guess time to move on.
I agree with you. They do have a good UI, Parallels Access has a nice UI as well, although it is $20 a year. Out of the three mentioned, I have found Splashtop to be the fasted. The UI is decent and it is $16.00 to connect from anywhere.
 

BasicGreatGuy

Contributor
Original poster
Sep 21, 2012
11,977
10,948
In the middle of several books.
@blaine07

I heard back from the developer. He had me installed the Mac app beta. I am now able to connect to my iMac and mini via cellular albeit there seems to be a lag from the time the Mac icon turns red showing connected, to when the iOS app shows the current computer screen. I sent there developer logs from the iMac and mini just now.

I glad I can connect again. Like you, I appreciate the UI.
 
Last edited:
  • Like
Reactions: blaine07

blaine07

macrumors 68020
Nov 14, 2014
2,079
1,718
Oklahoma
@blaine07

I heard back from the developer. He had me installed the Mac app beta. I am now able to connect to my iMac and mini via cellular albeit it there seems to be a lag (from the time the Mac icon turns red showing connected, to when the iOS app shows the current computer screen. I sent there developer logs from the iMac and mini just now.

I glad I can connect again. Like you, I appreciate the UI.
Hopefully he’s able to figure it out then!