just became a dev

Discussion in 'iOS 6' started by omar4578, Jun 12, 2012.

  1. omar4578 macrumors regular

    omar4578

    Joined:
    Apr 3, 2011
    Location:
    SoCal
    #1
    so like the title says, i just became a developer, paid the 100 bucks and all that stuff, i did the certificate thing and all that stuff, but i dont see where people are saying that they can see ios 6 beta on their updates in the phones settings...

    i registered my device already with the UDID and the certificate, is there any piece of the puzzle im missing...

    also a friend of mine mentioned that if you dont do something to your device first before you install ios 6 it will lock up, or something like that...

    any help :) thanks...

    also id like not to restore my phone, if i can update to ios 6 without having to restore that would be the BEST!!!

    thanks again
     
  2. Comeagain? macrumors 68020

    Comeagain?

    Joined:
    Feb 17, 2011
    Location:
    Spokane, WA
    #2
    Can't update to a new major version without a restore, and major updates don't show up in Settings, they are in the iOS Dev Center.
     
  3. omar4578 thread starter macrumors regular

    omar4578

    Joined:
    Apr 3, 2011
    Location:
    SoCal
    #3
    thank you very much, will a simple backup of data put back all of my texts, apps and contacts after i do the update to ios 6 or will i need to start fresh?
     
  4. macbook pro i5, Jun 12, 2012
    Last edited: Jun 12, 2012

    macbook pro i5 macrumors 65816

    macbook pro i5

    Joined:
    May 13, 2011
    Location:
    New Zealand
    #4
    Sorry OP I shouldn't have done what I said,ignore me,I have answered your question below.
     
  5. omar4578 thread starter macrumors regular

    omar4578

    Joined:
    Apr 3, 2011
    Location:
    SoCal
    #5
    because i plan on learning...
     
  6. Dumbledorelives macrumors 6502

    Dumbledorelives

    Joined:
    Oct 24, 2010
    #6
    He's just asking for some help, there's no reason to be rude.
     
  7. rmeadejr macrumors 6502a

    rmeadejr

    Joined:
    Aug 25, 2009
    Location:
    San Francisco-Twin Peaks
    #7
    What I did was....first do a iCloud backup, install ios6 and when you are setting your phone back up, just restore from that iCloud back-up. Everything worked great.
     
  8. WeegieMac Guest

    WeegieMac

    Joined:
    Jan 29, 2008
    Location:
    Glasgow, UK
    #8
    Was there any need? Really?

    Everyone is a learner at everything once. This place is supposed to exist as a community to help others, not be obnoxious toward them.
     
  9. omar4578 thread starter macrumors regular

    omar4578

    Joined:
    Apr 3, 2011
    Location:
    SoCal
    #9
    awesome!! all your texts, bookmarks etc.- literally everything was back?

    ----------

    thanks bros, i appreciate it :)
     
  10. rmeadejr macrumors 6502a

    rmeadejr

    Joined:
    Aug 25, 2009
    Location:
    San Francisco-Twin Peaks
    #10
    Yes....I was just testing it and it worked. But I like to start fresh when updating my phone so I restored it as a new phone anyway
     
  11. macbook pro i5 macrumors 65816

    macbook pro i5

    Joined:
    May 13, 2011
    Location:
    New Zealand
    #11
    I am sorry, to OP I was just thinking that it sounded like someone that bought it to just try out iOS 6,to answer your question I would think that you would have restore as new,because the new integration features and such might npot work as well??
     
  12. rmeadejr macrumors 6502a

    rmeadejr

    Joined:
    Aug 25, 2009
    Location:
    San Francisco-Twin Peaks
    #12
    Everything was working great when I restored from my iCloud backup
     
  13. Comeagain? macrumors 68020

    Comeagain?

    Joined:
    Feb 17, 2011
    Location:
    Spokane, WA
    #13
    Good. Glad that worked for you.

    MBP: Calm yourself. Everyone starts somewhere. I was the same way when I bought it. It just takes time to go through everything.
     
  14. omar4578 thread starter macrumors regular

    omar4578

    Joined:
    Apr 3, 2011
    Location:
    SoCal
    #14
    makes sense, i might do this

    no worries :)

    yea ive been planning for a while to become a dev since id like to make my own app eventually, even bought a 500 page book on ios development..lol

    so i guess im screwed, ill just start fresh thanks ill just try icloud for now
     
  15. macbook pro i5 macrumors 65816

    macbook pro i5

    Joined:
    May 13, 2011
    Location:
    New Zealand
    #15
    Interesting I didn't think it would work due to new APi's and how things are managed more efficiently,and once again sorry OP.

    ----------

    I did apologize,its just that I am sleep deprived and I can't think to much lol.
     
  16. rmeadejr macrumors 6502a

    rmeadejr

    Joined:
    Aug 25, 2009
    Location:
    San Francisco-Twin Peaks
    #16
    I was actually shocked it worked as well...
     
  17. macbook pro i5 macrumors 65816

    macbook pro i5

    Joined:
    May 13, 2011
    Location:
    New Zealand
    #17
    Good to know,I have been developing an app with the Xcode on the mac app store and I have a free developer account so I think I will pay up for the iOS program so I can test it on iOS 5 and 6,and thanks for sharing your experience with it it helped me:)
     

Share This Page