Just bought a 15 RMBP!!

Discussion in 'MacBook Pro' started by yabot, Sep 12, 2013.

  1. yabot macrumors regular

    Joined:
    Jun 26, 2013
    #1
    Hi everyone,

    so today i picked up a 15inch retina macbook pro, the base 2.4ghz one.

    i got it off gumtree for £1100, i know, very low price (something fishy), not yet however, it seems to be running perfectly, havent noticed any lag, OR most importantly screen retention seeing as its a LG display, are all 2013 rmbp lg's? So far the display is amazing, i just really hope it doesnt diminish the more i use it!

    planning on getting BF3 on it and GTA4, and final cut pro, for my thousands of unedited Gopro footage from snowboarding and diving

    i sold my 2010 13inch for this, so so far its a massive improvement
     
  2. Yell0w macrumors regular

    Joined:
    Jan 27, 2008
    #2
    Run an diagnostic test in order to be sure that everything is OK. Displays are made by 2 companies, some from LG and some from Samsung. People have better luck with the Samsung displays
     
  3. yabot thread starter macrumors regular

    Joined:
    Jun 26, 2013
    #3
    how do i do that? it seems fine so far... seems a little laggy when scrolling over the dock however, not smooth if you know what i mean
     
  4. Orlandoech macrumors 68040

    Orlandoech

    Joined:
    Jun 2, 2011
    Location:
    Salt Lake City, UT
    #4
    I would start off with a clean install of OS X and then run all 10.8.x updates to the system, maybe also do a PRAM and SMC reset.


    If you want to know who manufactured the screen, run this command via Terminal;

    Code:
    ioreg -lw0 | grep \"EDID\" | sed "/[^<]*</s///" | xxd -p -r | strings -6
    If your display code begins with "LP," it's an LG display, if its "LSN" it's Samsung.
     
  5. Weaselboy Moderator

    Weaselboy

    Staff Member

    Joined:
    Jan 23, 2005
    Location:
    California
    #5
    He is talking about this.
     
  6. yabot thread starter macrumors regular

    Joined:
    Jun 26, 2013
    #6

    the guy i bought it from wiped it, but i re wiped it when i got it and installed the updates. i think i read that the after 10.8.3 you didnt need to reset the smc?
     
  7. VanillaCracker macrumors 68030

    VanillaCracker

    Joined:
    Apr 11, 2013
    Location:
    Washington D.C.
    #7
    Good luck getting rid of that lag :(

    Lol maybe Mavericks will fix
     

Share This Page