Resolved Just replaced PRAM battery on Powerbook G4, still not working

Discussion in 'PowerPC Macs' started by hellothere231, Jul 16, 2015.

  1. hellothere231 macrumors regular

    Joined:
    Sep 13, 2012
    #1
    Remember when I said that my hard dri ve kept failing? Well, I bought an SSD (a while ago) and put it into my Powerbook G4 15" Aluminum. The same problems arised after a week or two, so then I decided to get a PRAM battery. I've just installed it, and the problems keep persisting: date and time forgotten, no remembered networks, can't access the internet, HD reports being -- kb. I'm at my wit's end here, and I'm starting to panic. Should I just reinstall Leopard or something? I've zapped my PRAM again, and nothing happened. I really don't know what to do here.
     
  2. MacCubed macrumors 68000

    MacCubed

    Joined:
    Apr 26, 2014
    Location:
    Florida
    #2
    The PRAM you bought could have need dead also, is your main battery good? This was the problem with mine and it seems to remember the date/time and network settings. with the KB thing, mine did that too, I deleted a file and it worked again
     
  3. hellothere231, Jul 16, 2015
    Last edited: Jul 16, 2015

    hellothere231 thread starter macrumors regular

    Joined:
    Sep 13, 2012
    #3
    My main battery is fine. It's an aftermarket Chinese one though, but I do still have my stock half dead one I can switch to.

    EDIT: Oh, and the deleting file method works, thanks! Internet and time still isn't working though, even when I put my mac to sleep and take it out of sleep, it forgets the remembered networks again.
     
  4. MacCubed macrumors 68000

    MacCubed

    Joined:
    Apr 26, 2014
    Location:
    Florida
    #4
    Glad the delete method worked! Also what OS is the computer on? Mine had issues on leopard when the battery was dead but it worked fine in tiger
     
  5. hellothere231 thread starter macrumors regular

    Joined:
    Sep 13, 2012
    #5
    My Powerbook's on 10.5.8 Leopard.
     
  6. hellothere231 thread starter macrumors regular

    Joined:
    Sep 13, 2012
    #6
    I'm probably going to just format SSD / install Leopard. Hoping this will fix the problem.
     
  7. hellothere231 thread starter macrumors regular

    Joined:
    Sep 13, 2012
    #7
    Well, reinstalling Leopard worked! My Powerbook seems to remember everything now, and internet browsing is working, too. Great!
     
  8. MacCubed macrumors 68000

    MacCubed

    Joined:
    Apr 26, 2014
    Location:
    Florida

Share This Page