Just swapped my air for a pro, ram question

Discussion in 'MacBook Pro' started by elf69, Apr 28, 2018.

  1. elf69 macrumors 68020

    elf69

    Joined:
    Jun 2, 2016
    Location:
    Cornwall UK
    #1
    This morning swapped my 2012 11.6" air for a 2012 13.3" pro.

    Question though...
    Swapped my SSD from my faulty macbook with the HDD

    all working fine.

    But want up the ram from 2x2GB to maybe 2x4GB

    In machine is DDR3 12800.
    I looked up specs on everymac.com and it says DDR3L is needed but it does not have L ram in it now.

    Other sites also conflicting, can someone please confirm?
     
  2. maerz001 macrumors 65816

    maerz001

    Joined:
    Nov 2, 2010
    #2
    Maybe u should name your thread title after the problem you have or answers u are looking for? Just maybe
     
  3. Darmok N Jalad macrumors 65816

    Darmok N Jalad

    Joined:
    Sep 26, 2017
    Location:
    Tanagra
    #3
    The "L" just means low power. DDR3 runs at 1.5V, DDR3L runs at 1.35V.

    You'd be better to check Apple's official support page, which says:
    https://support.apple.com/en-us/HT201165
     
  4. elf69 thread starter macrumors 68020

    elf69

    Joined:
    Jun 2, 2016
    Location:
    Cornwall UK
    #4
    apple page does not say "L" and not "L" in it right now either.

    just wanted be sure as we got some "L" spare at work.

    I'll go find some standard ram
     
  5. Spaniel95 macrumors member

    Spaniel95

    Joined:
    Jan 9, 2017
    #5
  6. elf69 thread starter macrumors 68020

    elf69

    Joined:
    Jun 2, 2016
    Location:
    Cornwall UK
    #6
    But crucial say it "L" ram yet apple say it not and it does NOT have "L" ram in it now.

    I have a spare 4gb "L" stick but not going to fit it if it gonna kill it being lower voltage.

    This is why I ask here the users as sure they know what is in their machines.
     

Share This Page