Keyboard glitch

Discussion in 'Mac Basics and Help' started by brewcrewster, Jan 10, 2009.

  1. brewcrewster macrumors newbie

    Joined:
    Apr 25, 2007
    #1
    Recently my keyboard has been acting up the problems are as follows

    alt key no longer functional
    "]" key adds a period so it ends up looking like "]."
    also the "\" key adds a 0 so it ends up looking like "\0"

    interestingly enough, the "]" and "\" worked normally one day about a week ago and i thought the computer had finally sorted out the glitch. But the keys started glitching again.

    these problems are super annoying especially when using photoshop where the alt key is used so frequently.

    help much appreciated :eek:
     
  2. toolbox macrumors 68020

    toolbox

    Joined:
    Oct 6, 2007
    Location:
    Australia (WA)
    #2
    Is this a intel or ppc based mac?

    Have you done the SMC and PRAM set on the unit? Does this effect external keyboards also
     
  3. brewcrewster thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Apr 25, 2007
    #3
    Sorry,

    Its an intel Imac running leopard. I havent reset the pram but i will try, although it might be hard to do considering my alt key is non functional.
     
  4. toolbox macrumors 68020

    toolbox

    Joined:
    Oct 6, 2007
    Location:
    Australia (WA)
    #4
    If it's a leopard thing, you shouldn't have issues doing the PRAM
     
  5. brewcrewster thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Apr 25, 2007
    #5
    i guess it must be a hardware issue, i tried resetting the pram but nothing happened
     
  6. toolbox macrumors 68020

    toolbox

    Joined:
    Oct 6, 2007
    Location:
    Australia (WA)
  7. brewcrewster thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Apr 25, 2007
    #7
    I'm using an imac, the only keyboard is external. i havent tried a different keyboard though
     

Share This Page