Klingon?! Are you serious?!

Discussion in 'macOS' started by Zedsdead185, Jun 7, 2007.

  1. Zedsdead185 macrumors 6502

    Joined:
    Sep 14, 2006
    Location:
    UK
    #1
    I've just installed monolingual to free up some space on my mac (For those who don't know it removes unused languages from your hardrive) and in the list found klingon.
    ...
    Is this a joke or has apple really put the klingon language in mac osx? I mean, whos gonna want to install OSX with a default language of Klingon for gods sake.
    :eek: :confused: :D
     

    Attached Files:

  2. wrldwzrd89 macrumors G5

    wrldwzrd89

    Joined:
    Jun 6, 2003
    Location:
    Solon, OH
    #2
    Nice find. My guess is that Apple didn't install it, but one of the applications on your system does have a Klingon translation.
     
  3. devilot Moderator emeritus

    devilot

    Joined:
    May 1, 2005
    #3
    FYI, if you're using an Intel Mac, I hope you're very very sure of what you're doing as you could remove certain architectures necessary for Rosetta to work. :eek: It's led quite a few MRers to need to do a clean install, afterthefact (which, ironically, is the best way to remove excess languages).
     
  4. Eraserhead macrumors G4

    Eraserhead

    Joined:
    Nov 3, 2005
    Location:
    UK
    #4
    Yep it seems to be the case, you really can put OS X into Klingon, it's probably someone at Apple is a star trek fan, I was trying to find if Elvish is also supported but there seem to be lots of different types :eek:.
     
  5. Zedsdead185 thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Sep 14, 2006
    Location:
    UK
    #5
    :) Thanks for the concern. Luckily i've been readin the readme and FAQ for monolingual beforehand and made sure that i didn't remove any of the architectures. just removing the basic language packs
     
  6. Jaffa Cake macrumors Core

    Jaffa Cake

    Joined:
    Aug 1, 2004
    Location:
    The City of Culture, Englandshire
  7. Father Jack macrumors 68020

    Father Jack

    Joined:
    Jan 1, 2007
    Location:
    Ireland
  8. kretzy macrumors 604

    kretzy

    Joined:
    Sep 11, 2004
    Location:
    Canberra, Australia
    #8
    Qapla'! :D
     
  9. Zedsdead185 thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Sep 14, 2006
    Location:
    UK
    #9
    Bit of a waste of time really.
    Just removed most of the languages and its only freed up 0.1Gb.
    I was hopin for quite a bit more really but oh well.
     
  10. devilot Moderator emeritus

    devilot

    Joined:
    May 1, 2005
    #10
    Like I said, if you removed it at the beginning of an "erase and install" it works better. Plus, you can remove unnecessary/ unwanted printer drivers and even apps (like I don't use iPhoto, Garageband, iMovie, iDVD).
     
  11. Zedsdead185 thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Sep 14, 2006
    Location:
    UK
    #11
    Yeah, I think i'll do it when leopard comes out and do an erase and install then. Thanks for the help again :)
     
  12. lalcan macrumors regular

    Joined:
    Sep 8, 2003
    Location:
    Left of the center
    #12
    I believe tlhIngan Hol is supported since Jaguar... Google supports it for a while now too.
     
  13. velocityg4 macrumors 68040

    velocityg4

    Joined:
    Dec 19, 2004
    Location:
    Georgia
    #13
    Awesome, I'm going to put my roommates Mac in Klingon:D . He'll just think something broke in his computer.
     
  14. Eraserhead macrumors G4

    Eraserhead

    Joined:
    Nov 3, 2005
    Location:
    UK
    #14
    I don't actually think any applications have been translated, even Finder just shows in English.
     

Share This Page