KOTOR still a good buy?

Discussion in 'Mac and PC Games' started by JCPH, Mar 2, 2008.

  1. JCPH macrumors member

    Joined:
    Aug 11, 2007
    Location:
    Tannhäuser Gate
    #1
    Hey all,

    I've got two quick questions I think you guys can help me with. First, can my PowerBook G4 (1.67GHz and 1GB RAM) run KOTOR well? And second (the more opinionated question), would you recommend I get it, or is it dated and not worth it? If you don't think I should get it, what game do you recommend?

    Thanks for your advice,

    JCPH
     
  2. Leareth macrumors 68000

    Leareth

    Joined:
    Nov 11, 2004
    Location:
    Vancouver
    #2
    Runs just fine on my 15"PB 1.5 with 1gb and 128VRAM.

    I still play it now and then.
    its still a good solid game.
     
  3. bassism macrumors member

    Joined:
    Dec 22, 2004
    #3
    A good game like KOTOR never stops being a good game.
    Go for it.
     
  4. Pees330 macrumors 6502

    Joined:
    May 26, 2006
    Location:
    Las Vegas, NV
    #4
    I definitely enjoyed playing through KOTOR. I would pick it up and have a play through if I was you.
     
  5. JCPH thread starter macrumors member

    Joined:
    Aug 11, 2007
    Location:
    Tannhäuser Gate
    #5
    Thanks, sounds like its a great game.

    What macs were/are you guys running it on? Should my PowerBook (specs. in first post above) be able to handle it easily? Assuming it can, I'll definitely get KOTOR.

    On a side note, it works with Leopard, right? It seems like a stupid question, but I want to be sure.
     
  6. Radio Monk33 macrumors 6502

    Joined:
    Dec 4, 2007
  7. martychang macrumors regular

    Joined:
    Sep 3, 2007
    #7
    If a game becomes dated, it wasn't good to begin with...
     
  8. JCPH thread starter macrumors member

    Joined:
    Aug 11, 2007
    Location:
    Tannhäuser Gate
    #8
    Wirelessly posted (Mozilla/5.0 (iPod; U; CPU like Mac OS X; en) AppleWebKit/420.1 (KHTML, like Gecko) Version/3.0 Mobile/3A110a Safari/419.3)

    Will I need to download an update for the game? I know there're 'c' and 'd' versions of the 1.0.3 update, but since I'm not running an intel machine, do I only need 1.0.3c?

    Thanks. I'm slightly confused.

    JCPH
     
  9. ghall macrumors 68040

    ghall

    Joined:
    Jun 27, 2006
    Location:
    Rhode Island
    #9
    Another vote for KOTOR! :)

    It's one of my favorite RPGs, second only to Final Fantasy VII.
     
  10. Maclarny macrumors 6502

    Maclarny

    Joined:
    Apr 20, 2003
    Location:
    MN
    #10
    If I were you, I'd just get 1.03c; 1.03d is a beta patch meant to help with Intel chips, you shouldn't need it. KOTOR is phenomenal btw. Enjoy!
     
  11. thunderclap macrumors 6502a

    thunderclap

    Joined:
    Nov 8, 2003
    Location:
    Chicago
    #11
    I also recommend KOTOR. Probably one of the best games available!
     
  12. aidanpendragon macrumors 6502a

    Joined:
    Jul 26, 2005
    #12
    Just finished my first playthrough of KOTOR on my eMac 1.42. 64 MB Radeon 9600. Your Powerbook is probably about the same and should do just fine.

    1.0.3c is all you should need. The Dantooine graphics bug apparently was never fixed, even in .3d - massive, massive slowdown. But, drop your graphics specs to minimum before loading those areas, turn off grass, and you'll get through OK. Rest of the game works fine.

    Is it "worth it"? Depends. I thought it was quite fun, esp. if you like SW. However, I also have a problem with paying Aspyr $50 for a somewhat-buggy port (Dantooine; plus a fair amount of random crashes, save often) that's available on PC for $20. I held out for almost 3 years, until I saw a copy on eBay for about 30 bucks, and I'd advise the same on principle.
     
  13. eXan macrumors 601

    eXan

    Joined:
    Jan 10, 2005
    Location:
    Russia
    #13
    You Mac wont run KOTOR smoothly, as even my iMac G5 with Radeon9600 runs it at about 10-20 FPS @ 1024x768 max. This game is very CPU-dependant and your 1.67 GHz G4 is slower than 2 ghz G5. KOTOR runs far better on my MacBook with GMA 950 at the same graphics settings, so it proves my point.

    Its a great game though. For the first runs though it I used eMac G4 700 MHz, its was s l o w (like 2-5 FPS), but playable :D
     
  14. stvfisher macrumors member

    Joined:
    Jan 16, 2008
  15. eXan macrumors 601

    eXan

    Joined:
    Jan 10, 2005
    Location:
    Russia
    #15
    KB/Mouse
     

Share This Page