Lacie Firewire hard drive issue

Discussion in 'Mac Accessories' started by mark1958, Jul 3, 2007.

  1. mark1958 macrumors newbie

    Joined:
    Mar 12, 2005
    Location:
    Bay Area, CA
    #1
    I just got my son an external Lacie Hard drive (firewire) for his older apple laptop. He is running 10.3.9 with a 800mHZ power/PC G4 1gb ram

    When i try to copy one of his i movie files into the disk I get an error that it cannot copy because the name is too long or it has characters not understood. I can copy other files (e.g. word)When i use the disk to transfer some of the same files on my newer mac laptop, I do not get this error and it copies fine. I tried to make sure added the application suffix to the file name and it still gives the same result. Any suggestions?
     
  2. OutThere macrumors 603

    OutThere

    Joined:
    Dec 19, 2002
    Location:
    NYC
    #2
    Sounds like maybe something to do with the drive's formatting. You can see how it's formatted by selecting the drive and selecting File->Get Info. OS X can interact strangely with different drive formats, so that'd be a first place to start.

    If it says "Mac OS Extended", it won't be a format issue, so you might want to look at the actual name of the file...is there something abnormal? Does it have a colon in it for some reason (that's not allowed), or is it extremely long? Try changing it and copying it then.
     
  3. mark1958 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Mar 12, 2005
    Location:
    Bay Area, CA
    #3
    The drive works on my other Mac notebook and i have changed the name of some of the files to 2 letters and it still gives the error message. I will look at the formatting though. I should also say I have an older Lacie external hard drive and that one seems to work well on all of our macs.


     
  4. Marshy76 macrumors newbie

    Joined:
    Jul 3, 2007
    #4
    Hello,

    I am new to these forum's but have found the answer to one of my issues and now need help with the 2nd.

    I have a Lacie Harddrive but when connect it to my iMac G4 it does not register and connect. Any ideas on how I can fix this?

    Thanks in advance.
     
  5. mark1958 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Mar 12, 2005
    Location:
    Bay Area, CA
    #5
    The only thing I can suggest is to try to reboot the computer and see if it now is recognized.

    FOr my son's Lacie, I found that if i re partioned the the Lacie to OS Extended it worked as suggested by Out there.. so thanks for the advice.

     

Share This Page