Lacie fw problem

Discussion in 'Mac Accessories' started by tylerboyo, Aug 11, 2008.

  1. tylerboyo macrumors member

    Joined:
    Dec 28, 2006
    Location:
    Cardiff, UK
    #1
    Hey all,
    found my 500gb lacie firewire drive today.
    Moved house a while ago, and couldnt fint it.
    Anyway, it was stored safe, and now i plug it all in, powers up fine, hear it making its usual noise. But it wont come up on my desktop.
    Any suggestions?
    My 80gb WD passport usb drive is working fine and appearing on my desktop as an external drive.
    Help!
    Thanks!
     
  2. Arran macrumors 68040

    Arran

    Joined:
    Mar 7, 2008
    Location:
    Atlanta, USA
    #2
    1) Check that Finder ---> Preferences ---> General has "Hard Disks" checked to "show on the desktop"

    2) Wiggle the cables?
     
  3. Apple Ink macrumors 68000

    Apple Ink

    Joined:
    Mar 7, 2008
    #3
    Check if the drive shows up in Disk Utility! Also try connecting it through a different cable and port!
     
  4. tylerboyo thread starter macrumors member

    Joined:
    Dec 28, 2006
    Location:
    Cardiff, UK
    #4
    YES!
    its in disk utility. Never used disk utility before, so dont wana mess round with it.
    What can i do to sort it out?
    Thanks!
     
  5. Apple Ink macrumors 68000

    Apple Ink

    Joined:
    Mar 7, 2008
    #5
    Have you tried what Arran has said?

    Also, whats the color of the HDD's name in DU? Is it grey or black?
    What is the File System of the HDD? If it's HFS+, select the HDD in DU and click on First Aid! Repair both permissions and disk!
     
  6. joaoferro37 macrumors 6502

    joaoferro37

    Joined:
    Jul 31, 2008
    Location:
    Vogon Planet Destructor
    #6
    I hate to tell you this but I would not use LACIE for my external drive.
    That thing gets real hot and I cannot tell how many of LACIE died on me.
    We now use LACIE as a tape backup and not leaving it on unless we need it.
     

Share This Page