Language Input Switch in Launchpad

Discussion in 'macOS' started by prahbari, Oct 16, 2017.

  1. prahbari macrumors newbie

    prahbari

    Joined:
    Mar 19, 2015
    #1
    Hi everyone

    I have an issue with language input switch. I use command+space for changing inputs and using only 2 languages. The problem is: when I open launchpad and start typing I cannot change the input language. The only solution is closing the launchpad, switching language input and then searching for what I was looking for. This problem started with Sierra and now is still reoccurring in High Sierra.

    Is there any fix?

    Thanks :)
     
  2. johannnn macrumors 65816

    johannnn

    Joined:
    Nov 20, 2009
    Location:
    Sweden
    #2
    I just tried and it works for me (between Swedish and Chinese, using either ctrl+space or just capslock).
    Can you try a fresh user account?
     
  3. prahbari thread starter macrumors newbie

    prahbari

    Joined:
    Mar 19, 2015
    #3
    Thanks for the reply.

    I can't have a new account just to solve this :D that's too much! I thought it would be easily fixed with a .plist delete or terminal command.
     
  4. johannnn macrumors 65816

    johannnn

    Joined:
    Nov 20, 2009
    Location:
    Sweden
    #4
    I meant to just create a new account (30 secs) to see if it solves the problem.
     
  5. prahbari thread starter macrumors newbie

    prahbari

    Joined:
    Mar 19, 2015
    #5
    thank you for your reply, I created a temp account but didn't fix the bug.
     

Share This Page

4 October 16, 2017