Last Subtitle Stays On-Screen

Discussion in 'Apple TV and Home Theater' started by rayward, Apr 25, 2011.

  1. rayward macrumors 68000

    Joined:
    Mar 13, 2007
    Location:
    Houston, TX
    #1
    I add a soft sub track for the foreign language elements of movies that need it, and leave the subtitles on all the time on my ATV. This works fine, except that the last subtitle shown does not clear. It stays on screen for the balance of the movie.

    I create the subtitle track in Jubler, and each one - including the final subtitle - has a start time and an end time. It seems, though, that if there is no subsequent subtitle the last end time is not recognised. It doesn't matter how far apart the subs are; if there is one to follow, it clears perfectly on schedule; if not, it stays up.

    Any ideas?

    TIA
     
  2. rayward thread starter macrumors 68000

    Joined:
    Mar 13, 2007
    Location:
    Houston, TX
    #2
    Still having this same problem. Any help would be appreciated.
     
  3. andymodem macrumors 6502a

    Joined:
    Nov 20, 2008
    Location:
    Baltimore, MD
    #3
    I used to have a problem like that with Handbrake and encoding Girl With the Dragon Tattoo. Half the subtitle would show up, and it would reach a point where it wouldn't update the subtitle anymore. My WDTV Live would play the file with the subtitles just fine and that made it even more frustrating. One day I bought iFlicks through the App store and redid the MKV file through that to the Apple TV 2 preset and the subtitles worked just fine so I've been using that since then and haven't had a problem with subtitles.
     
  4. GGJstudios macrumors Westmere

    GGJstudios

    Joined:
    May 16, 2008
    #4
    What about adding a blank line as the last subtitle?
     
  5. rayward thread starter macrumors 68000

    Joined:
    Mar 13, 2007
    Location:
    Houston, TX
    #5
    I have tried that but, for some reason, the last sub with text remains on screen.
     

Share This Page