late 2012 27" Imac ram upgrade.

Discussion in 'iMac' started by insane79, Aug 17, 2014.

  1. insane79 macrumors 6502

    Joined:
    Aug 20, 2008
    #1
    Hi guys,
    I just upgraded my ram in my late 2012 27" iMac to 16gb corsair vengeance ddr3 1600mhz. In the impatience & hurry i just removed the existing ram from their slots without paying attention which slots they were in, I put the new 8gb ram dims in slot 1 & 4 which are BANK 0/DIMM0 & BANK 1/DIMM0
    Hope thats correct :confused: anyone know if its right?

    Thanks..
     
  2. Rud3Bwoy Suspended

    Rud3Bwoy

    Joined:
    Oct 9, 2011
    #2
    does it matter which slots there in?i have mines in the two first slots in my 2013 and no issues
     
  3. Nismo73 macrumors 6502a

    Joined:
    Jan 4, 2013
    #3
    When you go into About this Mac, and then memory, do you see that the two 8 ram modules show up as across from one another on the top, or does it look staggered with the other two 4gb modules?
     
  4. insane79 thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Aug 20, 2008
    #4
    I have only installed the 2 8gb corsair modules & not the stock ram, they are across each other & have attached the pic. Is that correct?

    Thanks..

    [​IMG]
     
  5. Nismo73 macrumors 6502a

    Joined:
    Jan 4, 2013
    #5
    That's how I have it, but kept the two 4gb sticks for a total of 24gbs - the two 4gbs are on the bottom. I forget which slots they're in though.
     
  6. insane79 thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Aug 20, 2008
    #6
    the 4gb are different CL compare to the corsair vengeance i got so didn't want any speed issues so just left them aside for a rainy day. So i got the slot right like how it was with the 8gb stock ram?

    Thanks a Ton.
     
  7. DeltaMac macrumors 604

    DeltaMac

    Joined:
    Jul 30, 2003
    Location:
    Delaware
    #7
    I also suggest that you leave your original sticks installed - You have 4 slots, might as well use them...
     
  8. insane79 thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Aug 20, 2008
    #8
    The 16gb corsair vengeance ram is CL10 compare to the stock ram that is CL11.
    If i install the stock 8gb also will downgrade the ram speed to 1333mhz which i don't want.

    Thanks..
     
  9. Rud3Bwoy Suspended

    Rud3Bwoy

    Joined:
    Oct 9, 2011
    #9
    does it make a difference across or not installed?
     
  10. insane79 thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Aug 20, 2008
    #10
    is yours across? i dunno but i read somewhere it will, guess someone can chime in?

    Thanks..
     
  11. Rud3Bwoy Suspended

    Rud3Bwoy

    Joined:
    Oct 9, 2011
    #11
    no it's not....waiting for replaement ram to come in from crucial tomorrow 32 gb so just popped them in how ever.
     
  12. insane79 thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Aug 20, 2008
    #12
    how are your rams slots displaying in about mac? Top & bottom?
     
  13. Rud3Bwoy Suspended

    Rud3Bwoy

    Joined:
    Oct 9, 2011
    #13
    both on one side when i googled it said it made no difference in system performance

    both on left side btw
     

Share This Page