Leopard Wireless Problems

Discussion in 'MacBook' started by macbooker15, Aug 5, 2008.

  1. macbooker15 macrumors 6502

    Joined:
    Jan 19, 2008
    Location:
    Hello! I'm over here!
    #1
    Im running 10.5.4 on my Macbook, and sometime the internet just dies when im using my wireless connection. It just slows to a crawl and sometimes pages refuse to load. its not my router because my ipod is just as fast as usual, so what is it?
     
  2. kaiwai macrumors 6502a

    kaiwai

    Joined:
    Oct 21, 2007
    Location:
    Christchurch
    #2
    What channel do you have the router on? how far are you from the router? have you installed the latest firmware for your router?
     
  3. macbooker15 thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Jan 19, 2008
    Location:
    Hello! I'm over here!
    #3
    its on channel 1, im only around 20-25 feet away. But even if im really close it still does this. I've had to turn off all encryption and just use MAC filtering. I'm on the latest firmware for my Belkin G+MIMO Router
     
  4. macbooker15 thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Jan 19, 2008
    Location:
    Hello! I'm over here!
    #4
    I fixed the problem completely, changed the channel to 4, now i can even enable all my old encryption settings. Thanks for all your help
     
  5. KoolStar macrumors demi-god

    KoolStar

    Joined:
    Oct 16, 2006
    Location:
    Kentucky
    #5
    Just to clarify, Channel 1 on Routers seems to be a bad channelfor all of them. There are a lot of other things that run almost identical frequency that would likely interrupt the signal.
     

Share This Page