Resolved Libreoffice on macOs Sierra

Discussion in 'Mac Apps and Mac App Store' started by Superspeed500, Nov 2, 2016.

  1. Superspeed500 macrumors regular

    Superspeed500

    Joined:
    Jul 25, 2013
    #1
    I edit documents across multiple platforms (Mac, Windows and Linux). I do therfor use Libreoffice on my Mac because it's a free cross-platform product.

    Libreoffice fresh (and still) worked perfectly fine on El Capitan. Sierra is a diffrent story. The program will install, but will only work the first three to four first startups. Then it will crash every time you launch it. I have also tried to install "Libreoffice still" with no luck

    Here is a part of the error message:
    Exception Type: EXC_BAD_ACCESS (SIGSEGV)
    Exception Codes: KERN_INVALID_ADDRESS at 0x0000000000000000
    Exception Note: EXC_CORPSE_NOTIFY

    Termination Signal: Segmentation fault: 11
    Termination Reason: Namespace SIGNAL, Code 0xb
    Terminating Process: exc handler [0]

    I belive the issue might be releated to gatekeeper, but I have no idea where to start troubleshooting. Reinstalling makes it work for a few more launches.

    Anyone else that have experienced this?
     
  2. sracer macrumors 603

    sracer

    Joined:
    Apr 9, 2010
    Location:
    Land of Bongos and Beatniks
    #2
    I'm running LibreOffice 5.2.0.4 on macOS on my iMac... no issues.
     
  3. AlliePallie macrumors newbie

    Joined:
    Feb 27, 2015
    #3
    Same here.
    I prefer NeoOffice, but LibreOffice also works well.
     
  4. DeltaMac macrumors 604

    DeltaMac

    Joined:
    Jul 30, 2003
    Location:
    Delaware
    #4
    hmm...
    Has anyone updated to the current version 5.2.2.2, then experienced problems such as the OP's ?
     
  5. sracer macrumors 603

    sracer

    Joined:
    Apr 9, 2010
    Location:
    Land of Bongos and Beatniks
    #5
    I just installed 5.2.2.2 on my 11" Macbook Air running macOS Sierra. no problems.
     
  6. Sciuriware macrumors regular

    Sciuriware

    Joined:
    Jan 4, 2014
    Location:
    Gelderland
    #6
    I have 5.2.2.2 running on Sierra 10.12.1 on iMac27 retina without any problem.
    ;JOOP!
     
  7. Superspeed500 thread starter macrumors regular

    Superspeed500

    Joined:
    Jul 25, 2013
    #7
    Still problems. Seems to be releated to java issues in Sierra. Reinstalling the newest version of Java fixed the issue for one launch :0
     
  8. Sciuriware macrumors regular

    Sciuriware

    Joined:
    Jan 4, 2014
    Location:
    Gelderland
    #8
    ... and I have JAVA 8u112; that's a must (JRE or JDK).
    ;JOOP!
     
  9. Superspeed500, Nov 3, 2016
    Last edited: Nov 3, 2016

    Superspeed500 thread starter macrumors regular

    Superspeed500

    Joined:
    Jul 25, 2013
    #9
    Installed JDK 8u112, instead of JRE 8u111. Same problem :0 Thanks for the tip anyways.

    Edit: My Mac have two graphic cards. Intel + Sierra = crash, nvidia + Sierra = works 0_o Anyone that can explain that?
     
  10. Sciuriware macrumors regular

    Sciuriware

    Joined:
    Jan 4, 2014
    Location:
    Gelderland
    #10
    You should really tell this to the LibO team: https://bugs.documentfoundation.org
    ;JOOP!
     
  11. Superspeed500 thread starter macrumors regular

    Superspeed500

    Joined:
    Jul 25, 2013
    #11

Share This Page